Bogdan Oprea: „Preşedintele Traian Băsescu le cere politicienilor să nu-l implice în eventuale dispute din interiorul USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu Foto Presidency.ro
Traian Băsescu Foto Presidency.ro

Referitor la zvonurile vehiculate de o parte a presei în cursul dimineţii de miercuri potrivit cărora preşedintele României, Traian Băsescu, ar fi implicat în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale (USL), purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea, a făcut următoarele precizări:

 
„Domnul preşedinte Traian Băsescu le solicită politicienilor să nu-l implice în niciun fel în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale. De asemenea, domnul preşedinte Traian Băsescu face un apel la jurnalişti ca, atunci când primesc o informaţie neoficială care-l implică pe preşedintele României sau Administraţia Prezidenţială, să o verifice în mod oficial înainte de difuzare pentru a evita, astfel, lansarea unor dezinformări în spaţiul public“.

Marţi seara, într-o intervenţie la România TV, Crin Antonescu a confirmat informaţia potrivit căreia Traian Băsescu ar fi contactat „alte persoane“ din USL pentru a le propune funcţia de prim-ministru.

Referitor la modalitatea în care i-a fost confirmată această informaţie, Antonescu a declarat: „Privesc chipul oamenilor, cunosc faţa omului când minte, când îi e fricã. Toţi avem o experienţă de viaţă“.

Antonescu a mai afirmat că nu ştie despre cine este vorba, dar că sigur nu este vorba de un liberal.

„Preşedintele a contactat pe cineva din Partidul Social Democrat, pentru că PSD a intrat şi a investit în aceastã construcţie politicã, USL având drept obiectiv major funcţia de prim-ministru“, a mai spus liderul liberal. În încheiere, Antonescu a mai precizat că nu este vorba de Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite