Bogdan Huţucă: PSD-ul tot fuge de trecut, dar trecutul îi ajunge de fiecare dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Marcel Ciolacu a promis că partidul se va rupe de trecutul comunist şi că va lăsa în urmă toate atacurile la Justiţie şi la statul de drept din ultimii ani. Ciolacu ne-a asigura că PSD devine un partid european, curat, cu valori şi principii, şi că nu mai are nicio legătură cu trecutul. Problema e că Ciolacu este doar ultimul dintr-o serie lungă de lideri care au promis în ultimii 15 ani acelaşi lucru”, arată deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Liderul PNL Constanţa aminteşte că minciuna cu ruperea de trecut a apărut la Congresul din 2005, când Mircea Geoană l-a învins pe Ion Iliescu.

„Mircea Geoană a promis în 2005 că va rupe partidul de trecutul său comunist şi de tot ce a reprezentat Ion Iliescu şi ca îl va transforma într-un partid modern. Din toată modernitatea anunţată nu au rămas însă decât ceasurile de zeci de mii de euro primite cadou de la Marian Vanghelie”, spune Huţucă.

„În 2010 a fost rândul lui Victor Ponta să promită acelaşi lucru, de această dată însă la pachet cu lupta împotriva corupţiei. Din promisiunile lui Ponta am rămas doar cu guvernul post-decembrist care a avut cei mai mulţi miniştri trimişi în judecată şi condamnaţi de DNA, cu cele mai multe scandaluri de corupţie şi cu un stil grandoman şi necuviincios de a face politică”, aminteşte liderul liberal.

„A urmat Liviu Dragnea, cel care în 2015 l-a ridicat chiar în picioare pe Ion Iliescu pentru a păstra cu toţii un moment de reculegere pentru victimele comunismului. Şi Dragnea promitea atunci o ruptură de trecut şi o politică europeană. Dar ştim cea urmat: OUG 13, asalt la statul de drept, distrugerea economiei, certuri cu partenerii euro-atlantici şi instituţii de forţă folosite împotriva românilor paşnici”, mai spune Huţucă.

„Toate acestea ne arată că nu trebuie să punem preţ pe promisiunile pesediştilor. Ne-au păcălit de prea multe ori. Cum să ne mai lăsăm păcăliţi încă o dată când vedem că în jurul lui Ciolacu se află aceiaşi peremişti veseli precum Olguţa Vasilescu, aceiaşi baroni precum Felix Stroe de la Constanţa, Paul Stănescu de la Olt, Ionel Arsene de la Neamţ sau Marian Oprişan de la Vrancea. În concluzie, nu contestă nimeni că pesediştii tot vor să fugă de trecut. Problem cu ei este că trecutul îi ajunge de fiecare dată”, încheie liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite