Bogdan Huţucă: „Orlando Boom“ aruncă România în recesiune. Adoptarea ordonanţei va aduce un dezastru asupra ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul liberal BOgdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, consideră că adoptarea ordonanţei de urgenţă prezentată marţi seară de ministrul de Finanţe va aduce un dezastru asupra României, fiind afectate investiţiile, dar şi economiile românilor.

„Pachetul legislativ promovat de ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici are consecinţe grave asupra economiei României şi pregăteşte intrarea ţării în recesiune într-un context de creştere economică europeană şi globală”, spune Bogdan Huţucă, vice-preşedintele al Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci.  

Liderul liberal mai susţine că măsurile luate de Guvern vor avea consecinţe grave pentru companii şi populaţie.

„Dacă va fi adoptat, acest pachet pune sub semnul întrebării chiar existenţa unei economii de piaţă funcţionale, un punct fundamental al criteriilor de la Copenhaga pe care dacă nu le respectăm nu mai îndeplinim criteriile obligatorii pentru a fi membri ai Uniunii Europene. Intenţia majorităţii socialiste de a supra-taxa sistemul bancar va avea efecte imediate asupra dobânzilor. Astfel, dobânzile la depozit vor scădea iar cele la credite vor creşte sau vor deveni extrem de greu de accesat”, mai explică explică Huţucă. 

De asemenea, investiţiile sunt în pericol, potrivit liberalului. „Măsurile pe care intenţionează să le ia în piaţa de energie, şi anume plafonarea preţurilor la energie electrică şi la gaze naturale vine în contra direcţiei asumate la nivelul Uniunii Europene, acela de liberalizare a pieţei. Efectele OUG pe zona de energie va duce la îngheţarea imediată a investiţiile din Marea Neagră ceea ce va face ca România să devină dependentă faţă de gazul rusesc. În acelaşi timp, toate taxele pe care le vizează Teodorovici, fie că discutăm de taxele bancare sau de cele aplicate companiilor din energie se vor duce direct în preţul plătit de consumatorul final ceea ce va produce o scădere dramatică a puterii de cumpărare”, mai spune liderul PNL Constanţa. 

„Bursa de la Bucureşti a scăzut astăzi cu peste 12 procente ca reacţie la un simplu anunţ făcut de Orlando Boom. Adoptarea OUG va adânci şi mai mult pierderile la bursă şi va aduce un adevărat dezastru pentru economia României”, a conchis Huţucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite