Boc îi trimite pe tineri la bibliotecă stâlcind limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc vrea atragerea tinerilor de pe terase şi mall-uri în biblioteci. Dorinţa şi-a exprimat-o pe şantierul noii clădiri a Bibliotecii Naţionale, atunci când s-a aflat "în faţa la cea mai importantă investiţie în cultura românească de după 1989", după cum singur a declarat.

"Suntem în faţa la cea mai importantă investiţie în cultura românească de după 1989", a declarat Boc. Varianta agreată de gramatica limbii române ar fi fost: "Suntem în faţa celei mai importante investiţii în cultura românească de după 1989".

Premierul nu este la primele abateri gramaticale. În urmă cu circa o săptămână, aflat în Timiş, pentru a inaugura o şosea de centură, prim-ministrul a spus că are „proiecturi" pentru impozitul unic.

De această dată, premierul nu a mai nimerit varinata corectă grăbit fiind să-şi exprime speranţa că noul sediu al Bibliotecii Naţionale va atrage mai mulţi tineri în sălile de lectură.

"Sperăm să recâştigăm pasiunea pentru cultură a românilor. Sperăm, de asemenea, ca prin dotările pe care le are la dispoziţie, prin spaţiile generoase, prin infrastructura culturală, să aducem tinerii de pe terase la bibliotecă.

Această bibliotecă va avea toate facilităţile moderne pe care şi le doresc: de la bibiotecă digitelizată...digitală, la spaţii moderne de lectură şi de aplicaţii pe care nu le pot găsi în altă parte", a declarat premierul, vizibil încurcat de cuvântul "digital".

Potrivit primului ministru, la rectificarea bugetară au fost direcţionaţi 16 milioane de euro către continuarea construcţiei noului sediu al Bibliotecii Naţionale. Proiectul, evaluat de primul ministru Emil Boc la 120 de milioane de euro, ar trebui finalizat în noiembrie 2011. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite