Boc: "Reorganizarea administrativ teritorială nu presupune cheltuială în plus pentru cetăţean"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Coaliţiei de guvernare, PDL, UDMR, UNPR şi minorităţile, s-au întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta pe tema reorganizării administrative şi pe revizuirea Constituţiei.

UPDATE 17.55 Preşedintele Traian Băsescu va susţine o declaraţie de presă la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

UPDATE 17.50 Premierul Emil Boc a declarat că în cadrul discuţiilor de la Cotroceni cu şeful statului, au fost prezentate propunerile privind reorganizarea administrativ teritorială  şi a precizat că PSD a fost de acord cu reorganizarea. Emi Boc a mai subliniat că "reorganizarea administrativ teritorială nu presupune cheltuială în plus pentru actele cetăţeanului" şi că acestea îşi păstrează valabilitatea până la expirare.

"Vom atrage bani europeni pentru fiecare judeţ. Când vom avea judeţe mai mari, fiecare îşi va face propriile programe în funcţie de nevoi. Mai mulţi
bani vor fi absorbiţi în România: 16 miliarde în loc de 4,3 cât se aduc acum la nivel naţional", a mai spus Boc. 

Cu referire la modificarea Constituţiei, premierul a declarat că o susţine pentru ca în cazul unor condamnări pentru infracţiuni grave statul să poată recurge la o confiscare a averilor. "Acum faci un an, doi, trei închisoare pentru trafic de droguri sau alte infracţiuni şi mai grave, dar rămâi cu averea intactă", a spus Boc.

Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat că sprijină cele două procese iniţiate, de revizuire a Constituţiei şi de reorganizare administrativ teritorială.

Anterior, şeful statului s-a întâlnit cu liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, pentru consultări pe cele două teme. Întâlnirea USL - Traian Băsescu s-a încheiat după mai bine de 30 de minute de discuţii aprinse, în jurul orei 14.30. Vezi aici detalii.

La începutul întâlnirii, premierul Emil Boc, preşedinte al PDL, a afirmat că partidul său suţine cele două proiecte, adăugând că "Guvernul şi-a asumat greutăţile procesului de reformare a statului". "Dacă am fi luat în calcul propunerile Opoziţiei, astăzi am fi ajuns la un deficit de 14%", a spus el.

Revenim cu detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite