Boc: Postul de premier nu se negociază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Conducerea PDL a adoptat astăzi o rezoluţie în care se spune că democrat-liberalii au fundamentul politic şi moral pentru a solicita postul de prim-ministru într-un Guvern care să fie sprijinit de PDL, PNL, UDMR, minorităţi şi grupul independenţilor din Parlament.

"Postul de premier nu se negociază, având în vedere rezultatele alegerilor parlamentare şi prezidenţiale", a declarat Emil Boc.

Întrebat cum comentează faptul că liberalii cer în continuare ca premierul să fie un idependent, liderul PDL a răspuns: "Partenerii de la PNL sunt aşteptaţi, dar nu şi rugaţi. Poziţia noastră este foarte clară: dorim o majoritaste consistentă, solidă de dreapta".

"PDL apreciază că formaţiunile politice de pe scena politică românească trebuie să renunţe la retorica de campanie şi principala preocupare a politicienilor trebuie să fie găsirea principalelor soluţii politice pentru o majoritate parlamentară capabilă să susţină un guvern în perioada următoare", se arată în textul rezoluţiei adoptate în unanimitate de către Biroul Permanent Naţional al PDL.

"PDL are temeiul politic legal şi moral să solicite funcţia de prim-ministru pentru PDL. Desemnarea primului-ministru aparţine preşedintelui României, dar credem că din acest punct de vedere lucrurile nu mai pot aştepta, deciziile trebuie să fie luate. Aşteptăm forma finală a deciziei Curţii Constituţionale de validare a alegerilor prezidenţiale şi politicienii trebuie să ia o decizie pentru susţinerea guvernului care trebui să intre imediat în activitate", se precizează în rezoluţie.

Boc a precizat că PDL are variante pentru postul de prim-ministru, dar acestea vor fi discutate în primul rând cu şeful statului. Acesta nu a exclus varianta de a fi din nou premier, dacă şeful statului i-o cere. 

"N-am discutat astăzi nume pentru că şi noi aşteptăm astăzi validarea alegerilor prezidenţiale. După ce se vor valida alegerile prezidenţiale vom discuta şi nume", a explicat Eil Boc.

Reamintim că, Biroul Politic Central al PNL a propus Delegaţiei Permanente intrarea în discuţii cu toate partidele parlamentare, condiţia fiind un premier fie din partea liberalilor sau unul agreat de PNL, dar care să asigure independenţa Cabinetului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite