Boc: „Ponta dă cu capul de pereţi acum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc este singura voce vehementă a Opoziţiei
Emil Boc este singura voce vehementă a Opoziţiei

Fostul premier Emil Boc crede că Guvernul nu are o viziune orientată spre investiţii, locuri de muncă şi dezvoltare economică, iar premierul Victor Ponta "dă cu capul de pereţi şi vede că tot ceea ce a vorbit" când era în opoziţie nu are acoperire în economie.

Emil Boc a declarat, într-o conferinţă de presă, că Executivul condus de Victor Ponta beneficiază de măsurile economice luate în perioada în care el a fost premier.

"Nicio măsură dintre acelea pe care noi le-am luat nu a fost înlocuită şi nicio măsură populistă propusă de USL când a fost în opoziţie nu este aplicată. Timpul ne dă dreptate că, din nefericire, viaţa economică este mult mai dură şi mai constrângătoare decât ne propunem în campaniile electorale. Acum Ponta dă cu capul de pereţi şi vede că tot ceea ce a vorbit atunci nu are acoperire în economie", a spus Boc.

El s-a întrebat, retoric, unde sunt măsurile propuse de USL în perioada opoziţiei, care nu sunt aplicate, deşi formaţiunea se află la guvernare.

"Unde este reducerea TVA, unde este TVA redus la alimente, unde este reducerea cu 5 la sută a cotelor de asigurări la angajatori, unde este cota regresivă de la 12 la 8 la sută, unde este punctul de pensie de 45 la sută din salariul brut pe economie, toate aceste propuneri populiste ale USL? Nu s-au putut aplica atunci, nu se pot aplica nici astăzi", a afirmat Boc.

El a criticat şi faptul că FMI a revizuit în scădere creşterea economică pe 2013, în raport cu ceea ce a propus Guvernul.

"Dacă ne uităm la 2012, vedem că este în jur de zero, în comparaţie cu 2011, când am avut 2,2 la sută creştere economică. Nu poţi să faci şi populisme şi să ai şi creştere economică, aceasta este concluzia principală pe care eu o văd", a conchis fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite