Boc: Voi milita întotdeauna pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Nu au ce căuta în România. Din nou se face praf sistemul de salarizare şi de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, vineri, la Liga Aleşilor Locali liberali, desfăşurată la Poiana Braşov, că e împotriva pensiilor speciale şi că el va milita pentru desfiinţarea acestora. Mai mult, acesta a cerut ca discrepanţele între salariile din administraţia locală şi cea centrală să fie reduse.

„Voi milita întotdeauna pentru desfiinţarea pensiilor speciale, pentru că eu am apreciat şi apreciez că toţi, în faţa legii, trebuie să fie egali. Acest lucru înseamnă să ai un salariu decent. Nu sunt de acord cu pensii speciale pentru a crea categorii de privilegiaţi. Este de preferat şi de dorit să ai salarii decente“, a declarat primarul Clujului, Emil Boc.  

Boc a lansat şi un atac la ideea adoptării de noi pensii speciale pentru alte categorii.„Din punctul meu de vedere pensiile speciale nu au ce căuta în România pentru nimeni.  Eventual justiţia, care are regimul consacrat în toată lumea, dar în rest salariile trebuie să fie acelea care să dea pensii mai mari pe baza contributivităţii“, a mai spus primarul Clujului.

”Din nou se face praf sistemul de salarizare şi de pensii din România. Cât timp nu se va păstra acest echilibru, din nou vom avea acele dezechilibre care erau în 2009-2010. Cred că se poate păstra un anumit raport favorabil pentru administraţia centrală, dar nu de două-trei ori cum e acum, ci un raport favorabil şi administraţiilor locale cu principiul contributivităţii pentru pensii (…) Deja sistemul cred că e la limită prin distorsiunile care au apărut cu pensiile speciale pentru parlamentari, pentru diplomaţi, pentru x, y şi z”, a mai spus fostul premier.

De asemenea, Boc a subliniat că în prezent există diferenţe salariale prea mari între salariile celor de la centru şi celor din administraţia centrală.  „Nu trebuie să existe o discrepanţă atât de mare între administraţia centrală şi cea locală, în prezent fiind de două ori sau de trei ori mai mare. Vorbim de principii, nu neapărat de cuantum (...) Eu spun pentru moment doar un lucru: nu e admisibil să fie discrepanţe aşa de mari. De exemplu, între salariile miniştrilor, ale secretarilor de stat, ale deputaţilor“, a adăugat fostul premier. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite