Emil Boc: „Legea sănătăţii rămâne o prioritate şi trebuie adoptată până la sfârşitul anului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea sănătăţii rămâne o prioritate a Guvernului în acest an, urmând ca noul proiect de lege să fie aplicat până la sfârşitul lui 2012, a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc. Acesta a mai spus că această reformă face parte din acorduri semnate de ţara noastră cu instituţiile europene.

Premierul a declarat că, în prezent, se lucrează la un nou proiect al sănătăţii. Ministrul Sănătăţii , Ladislau Ritli, a fost mandatat să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătate, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor.

Boc a mai spus că, în acest moment, se face un lucru greu în sistemul de sănătate, însă necesar: stabilirea pachetelui minimal şi al celui de bază.

Referitor la afirmaţia preşedintelui UDMR Kelemen Hunor, care a declarat în urmă cu două săptămâni că o nouă lege a sănătăţii "nu este prioritatea numărul unu în România", premierul a preferat să nu comenteze, deoarece, spune el, că nu ştie exact despre ce declaraţie este vorba.

Citeşte şi alte declaraţii făcute de Emil Boc, aseară, la TVR aici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite