Boc: "Guvernul are pregătit un pachet alternativ de măsuri. El va fi prezentat opiniei publice după negocierile cu partenerii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Guvernul are pregătit pachetul alternativ de măsuri de austeritate, dar nu poate da soluţia finală până când nu se finalizează negocierile cu partenerii.

Emil Boc i-a asigurat pe români că Guvernul are un nou pachet de măsuri de austeritate, un pachet alternativ care va intra în vigoare în scurt timp, dar nu a explicat care sunt măsurile incluse, evitând să precizeze dacă acest pachet include şi majorarea TVA şi a cotei unice de impozitare.

Financial Times comentează poziţia vulnerabilă a Guvernului Boc, după decizia CCR / “România amână să-şi ia doctoria amară, ajutorul FMI păsuit”

Cele mai importante declaraţii ale premierului:

Soluţia pe componenta pensiilor reprezenta cea mai bună soluţie din punct de vedere ecoomic pentru România

Guvernul are pregătit un pachet alternativ de măsuri. Acest pachet va fi prezentat opiniei publice după negocierile cu partenerii noştri.

Componenta care vizează reducerea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar nu este afectată, ea şi clelelate măsuri rămase în vigoare pot fi aplicate.

E firesc ca măsura să fie discutată şi negociată. Nu voi face nicio declaraţie concretă până la decizia finală.

Nu e neapărat nevoie ca delegaţia FMI să se întoarcă în România. Obiectivul nostru este să păstrăm acordul cu FMI

Ştim ce avem de făcut, ce pachet de măsuri putem implementa, avem responsabilitatea faţă de ţară de a rămâne la 6,8 % din PIB.

Pachetul alternativ va intra în vigoare în scurt timp.

Peste 1,3% din PIB însemna diminuarea cu 15% a pensiilor.

Miniştrii şi parlamentari PDL s-au întâlnit la Guvern unde au discutat măsurile alternative care pot fi aplicate pentru menţinerea deficitului bugetar în limita ţintei de 6,8% din PIB convenită cu FMI, după ce legile de reducere a cheltuielilor bugetare au fost respinse de Curtea Constituţională.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite