Boc şi Blaga se bat pe PDL Diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta dintre premierul Emil Boc şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, pentru şefia partidului îi încaieră şi pe reprezentanţii democrat-liberalilor din străinătate.

După ce şeful PDL Diaspora, deputatul William Brânză, a anunţat recent că organizaţia pe care o conduce îl susţine "în unanimitate" pe Boc, senatorul Viorel Badea a transmis astăzi un comunicat, în care atrage atenţia că, de fapt, "o mare parte din organizaţie va merge alături de Vasile Blaga". "Ca senator de Diaspora, am decis să susţin moţiunea lui Vasile Blaga. Am luat decizia ca urmare a consultărilor avute cu mulţi dintre colegii noştri din Diaspora. Nu am considerat nici necesar, nici oportun să bat toba "în târg" şi să îmi asum, unilateral, egocentric şi fals, opiniile unor colegi de-ai mei, fără ca măcar să îi consult. Nu am considerat oportun, fiind convins că noi vedem alegerile ca pe o etapă benefică în evoluţia partidului, nu ca pe o penibilă oportunitate de re-formulare personală şi individuală", şi-a motivat Badea opţiunea. "Nu toată Diaspora este alături de Emil Boc. O mare parte şi, aş zice eu, din ce în ce mai mare, va merge alături de celălalt coleg al nostru, Vasile Blaga", i-a transmis Badea şefului său.

Anunţul senatorului PDL a venit după ce, la finalul lunii trecute, liderul PDL Diaspora, deputatul William Brânză, a anunţat că organizaţia pe care o conduce a votat în unanimitate să-l susţină pe Emil Boc în cursa pentru şefia partidului. Brânză a explicat că, în alegerea lui Boc, a contat şi faptul că acesta este susţinut şi de preşedintele Traian Băsescu, care pentru premier "este şi un atu, dar şi o responsabilitate". Brânză a explicat însă că alegerea premierului nu reprezintă un vot de blam la adresa lui Vasile Blaga, pe care l-a invitat să facă echipă cu Boc la şefia partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite