Boala grea a politicienilor români

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există o lipsă de reacţie de neînţeles faţă de acest virus! De boala politicienilor au suferit şi vechii conducători comunişti, în frunte cu ”geniul” Carpaţilor, Nicolae Ceauşescu, împreună cu ”savanta de renume mondial”, Elena Ceauşescu, tatăl şi mama poporului. Mulţi dintre oamenii politici actuali sunt contaminaţi cu acest virus periculos şi toxic, care se dezvoltă mai abitir pe măsură ce drepturile sunt tot mai mult călcate în picioare!

Ştie cineva vreunul dintre candidaţii la preşedinţia României care a luat atitudine faţă de folosirea copiilor şi a persoanelor defavorizate în campania electorală?

Nu ştiu cum este prin alte ţări, în special cele occidentale, cu exerciţiu democratic experimentat de-a lungul zecilor de ani, dar în România vedem în fiecare zi că politicienii autohtoni suferă de o boală de care nu vor să se trateze! Dimpotrivă, o încurajează, o propagă şi contaminează cu ea colegii mai tineri care încă nu au fost atinşi de sindrom. Deşi există vaccin, persoanele politice nu vor în ruptul capului să-l folosească!

De boala politicienilor au suferit şi vechii conducători comunişti, în frunte cu ”geniul” Carpaţilor, Nicolae Ceauşescu, împreună cu ”savanta de renume mondial”, Elena Ceauşescu, tatăl şi mama poporului. Vă amintiţi cum la toate ieşirile publice aceştia erau înconjuraţi de oameni, în special de sutele, miile de copii, şoimi ai patriei, elevi, studenţi, cu ”neţărmuită” dragoste şi iubire faţă de conducători şi cum aceştia îşi arătau ”grija„ neprecupeţită faţă de viitorul patriei? Şi cum, în contradicţie cu această ”grijă” copiii poporului sufereau de frig, de foame şi de alte numeroase condiţii de care nu aveau parte pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală?

Şi în prezent, boala politicienilor pe care o poate constata oricine fără nici un fel de efort, se manifestă cu puternic avânt, în special la politicienii puterii şi mai ales la cei care sunt implicaţi în alegerile electorale de orice tip! Boala politicienilor este o boală grea, de neînvins, cel puţin până acum, şi se manifestă prin folosirea oamenilor defavorizaţi, din popor, amărăşteni şi a copiilor drept arme electorale! Aceştia sunt mase de manevră uşor manipulabile, creează emoţii puternice, care se lasă cu declaraţii de susţinere, de dragoste chiar, căderi în genunchi în faţa mai marilor ţării, pupat de mâini, strângeri false în braţe, ode închinate liderilor politici şi în final, cu voturile mult râvnite. La rândul lor, politicienii fac băi de mulţime, nu mai prididesc să-şi arate ”grija” faţă de oameni, lăudându-se cu ce nu au făcut de fapt şi promiţându-le ipocrit, câte în lună şi stele! În final, adulatorii rămân tot cu promisiunile, cu foamea, sărăcia şi nevoile lor, în vreme ce adulaţii profită de voturile primite pentru a se căţăra la putere şi a-şi vedea de interesele lor, care nu coincid mai deloc cu nevoile poporului.

Mulţi dintre oamenii politici actuali sunt contaminaţi cu acest virus periculos şi toxic, care se dezvoltă mai abitir pe măsură ce drepturile copiilor sunt tot mai mult călcate în picioare! Nu trece o săptămână fără să o vedem pe „mama” actuală a românilor, Viorica Dăncilă, candidată la alegerile pentru preşedinţia României, cum îşi face campanie electorală pe spatele copiilor, pe spinarea amărâţilor şi a credincioşilor prezenţi pe la moaşte! Cum le mai promite orice, fără număr, cum se laudă că a făcut şi a dres pentru oameni, pentru popor, când de fapt realitatea ne arată cât de tare se adânceşte sărăcia! Cât de tare lipsesc condiţiile elementare de educaţie din şcoli, nu mai zic de toalete! Toate acestea şi le propagă echipa sa pe paginile ei din reţele sociale, pentru ca propaganda să-i aducă tot mai multe voturi!

Candidata PSD strânge copii în braţe, se pozează cu ei, îi mângâie pe cap, dar nu le crează condiţii de educaţie în unităţile de învăţământ! Au început să lipsească chiar clădirile şcolilor în sine, astfel încât în unele oraşe mari, cum este Bucureştiul de exemplu, elevii au ajuns să înveţe în containere, care nu au aviz de funcţionare de la pompieri, de la ISU, iar autorităţile consideră că este firesc acest lucru, fără să le pese că oricând se poate întâmpla o tragedie!

Boala politicienilor nu are culoare politică, nu se manifestă doar la un partid sau altul! Această boală este profund imorală, dar nu deranjează pe nimeni dintre moralişti, dintre creştini, dintre susţinătorii familiei, nici Biserica, astfel încât să ia atitudine publică, să protesteze şi să ceară politicienilor bolnavi să renunţe la folosirea oamenilor defavorizaţi, amărâţi şi mai ales a copiilor în campania electorală! Nici asociaţiile civice, nici părinţii, nici alte organizaţiile sau instituţiile neguvernamentale sau de stat, cu responsabilităţi în domeniul drepturilor copiilor nu sunt deranjate din moment ce nu au luat atitudine!

Există o lipsă de reacţie de neînţeles din partea societăţii civile şi autorităţilor faţă de folosirea copiilor drept arme electorale! Iar dacă societatea nu sancţionează în nici un fel boala politicienilor avizi de putere, nici legea nu dă vreun semn că i-ar pedepsi ! De fapt, nici nu ştiu dacă există vreo restricţie legală, vreo reglementare legislativă care să interzică folosirea copiilor în campaniile electorale şi să-i sancţioneze pe politicienii care o încalcă! Sau ca aceştia să aibă mustrări de conştiinţă măcar, să-şi ceară scuze public, să nu mai facă astfel de lucruri imorale dacă tot clamează atât grija faţă de popor! Dar nu o să vedem astfel de ”minuni” din partea politicienilor bolnavi şi  nici măcar din partea celor neatinşi încă de virus, care, însă, ar trebui să ia atitudine şi să condamne public campania electorală prin folosirea copiilor şi a persoanelor defavorizate!

Iar dacă nu avem nici o reglementare legislativă în acest sens, să adopte o legislaţie care să vaccineze la sânge politicienii fără scrupule, ce îşi doresc voturi pe spinarea copiilor în special.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite