Fulminanta ascensiune a Mariei Magdalena Grigore, noul secretar de stat din MAE. Ce rol a jucat Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Magdalena Grigore, supranumită şi „blonda de la Transporturi”, a fost numită joi secretar de stat în Ministerul de Externe. Cunoscută ca fiind o protejată a lui Călin Popescu Tăriceanu şi membru in Consiliul de Administraţie al Tarom încă de când era doar studentă, Maria Magdalena  Grigore a fost numită, în 2017, de premierul Grindeanu secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Iar de la Transporturi la diplomaţie n-a fost decât un pas

Maria Magdalena Grigore, cunoscută drept „blonda de la Transporturi” şi apropiata preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost numită joi secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Monitorului Oficial.

Imagine indisponibilă

Foto: Monitorul Oficial

Ascensiunea Mariei Grigore a fost una impresionantă, primul ei loc de muncă fiind cel de secretară a deputatului liberal Carol Kovacs în anii 2000. Ulterior ea a răspuns de cabinetul unui alt deputat PNL, Mircea Ciopraga. Noul secretar de stat al MAE a fost numită încă de pe vremea când era studentă în Consiliul de Administraţie al Tarom. Decizia i-a aparţinut la momentul respectiv lui Ludovic Orban, atunci ministru al Transporturilor. 

În 2008, la un an de la terminarea facultăţii, conducerea liberală a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Nationale din România, actual CNAIR, a numit-o şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti, care administra atunci aproximativ 2.500 de kilometri de drumuri naţionale. Ea deţinea funcţia de membru PNL în Organizaţia Sector 3.

Ulterior, Magdalena Grigore a părăsit PNL şi a plecat alături de Călin Popescu Tăriceanu în ALDE, deci a rămas în tabăra Puterii. Astfel, în 2017, Maria Magdalena Grigore a fost numită de premierul Sorin Grindeanu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite