Blatul PSD-PNL pentru salvarea lui Borbely, dovada ucrainizării României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a luat-o hotărât pe calea imploziei care a lovit Ucraina la finele anului 2013 şi care a dus la Euromaidan. Dispreţul faţă de statul de drept de care au dat dovadă PSD şi PNL în seara de miercuri salvându-l pe Laszlo Borbely ne arată un stat de drept strâmb de-a binelea. ”Maidanul” care l-a adus pe Iohannis la Cotroceni a fost o revoluţie ratată pentru că şi partidul său suferă de acelaşi dispreţ faţă de România ca şi PSD.

Dovezile ratării ”Maidanului” românesc sunt multe, una dintre ele fiind felul în care românii din afara graniţelor, chiar cei care au contribuit decisiv la alegerea lui Iohannis, sunt marginalizaţi în procesul electoral tot printr-un blat PSD-PNL.

Dar semnalul clar că cele două partide învechite dau lovituri de baros la temelia statului de drept este votul de miercuri seara din Camera Deputaţilor prin care un reprezentant de vârf al UDMR a fost scăpat de justiţie, la care se adaugă tăcerea celor două formaţiuni în cazul fugarului UDMR Marko Attila, protejat de Ungaria în stil rusesc (Ianukovici a scăpat şi el în Rusia de justiţie). O situaţie similară a avut loc în Senat în scopul evadării din faţa justiţiei a lui Varujan Vosganian. Dezvinovăţirile oficiale ale PNL şi aruncarea vinii pe PSD reprezintă doar un joc de imagine. Am fost acolo la vot şi ştiu foarte bine că PNL a participat la salvarea lui Borbely în egală măsură ca şi PSD.

România se îndreaptă aşadar spre disoluţie, iar forţa pe care o are UDMR, un partid inamic al statului român, angajat ferm în a urma politicile Ungariei care la rândul ei este în siajul lui Putin, ne arată cât de asemănătoare este de fapt situaţia României actuale cu cea a Ucrainei pe vremea când era condusă de Partidul Regiunilor şi de Ianukovici. 

PSD şi PNL sunt similare Partidului Regiunilor din Ucraina, nişte mamuţi susţinuţi de baroni locali, adevăraţii guvernatori ai României care taie şi spânzură în judeţele şi în oraşele pe care le controlează ca pe nişte feude personale. Chiar dacă DNA a mai dezmembrat din această reţea transpartinică, iată că în Parlament ea funcţionează bine mersi în dauna statului de drept. Iohannis nu este aşadar decât un şef al contrarevoluţiei care i-a dezamgit încă o dată pe românii cărora le promitea celebrul lucru bine făcut. Am descris mai sus câteva lucruri bine făcute de tandemul PSD-PNL. Şi ele vor continua.

România se îndreaptă aşadar spre disoluţie, iar forţa pe care o are UDMR, un partid inamic al statului român, angajat ferm în a urma politicile Ungariei care la rândul ei este în siajul lui Putin, ne arată cât de asemănătoare este de fapt situaţia României actuale cu cea a Ucrainei pe vremea când era condusă de Partidul Regiunilor şi de Ianukovici. 

Anularea tot mai eficientă a suveranităţii României în Transilvania repetă, pas cu pas, ca să-l cităm pe Iohannis, dezmembrarea Ucrainei de Est sub pretexte etnice, exact aşa cum Ungaria şi interpuşii ei acţionează în Transilvania. Mă mir că nimeni nu vede asemănările şi pericolele care decurg de aici. Dar Iohannis este prea ocupat să laude discriminările pozitive şi fondul bogat al minorităţilor din România, în timp ce PSD şi PNL sunt concentrate să facă sluj la uşa UDMR pentru bătălia majorităţii din Parlament.

România se rupe în bucăţi, se sparge de dinăuntru, ”ajutată” din afara ţării. Diplomaţia românească este atât de pregătită pentru aceste provocări încât ocupă Franţa cu steagul Germaniei! Singura şansă a României este ca în 2016 să reuşească un Maidan adevărat la vot şi să trimită PSD şi PNL pe tuşă, aşa cum ucrainenii au făcut cu Partidul Regiunilor. Să sperăm că până atunci nu o să ne prăbuşim sub incompetenţa şi trădarea clasei politice învechite!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite