Blaga va fi şef de campanie la alegeri: Nu am pierdut niciuna! Unii colegi îşi dau la gioale pe surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat vineri că principala bătălie de la alegerile parlamentare va fi cu PSD şi a cerut unitate în partid deoarece unii colegi “îşi dau la gioale pe surse”, menţionând că cel mai probabil el va fi cel care va conduce campania electorală.

Vasile Blaga a declarat vineri, în timpul discursului de la Şcoala de Vară a PNL care se desfăşoară la Eforie Nord, că bătălia principală va fi dată tot cu PSD şi la aceste alegeri parlamentare, menţionând că nu trebuie condamnaţi cei care votează cu social-democraţii, dar că liberalii trebuie să explice electoratului că sunt şi alte soluţii.

“Spuneam că bătălia principală o dăm şi acum cu PSD-ul. Nu trebuie să-i condamnăm pe cei care votează cu PSD-ul sub nicio formă. O fac, repet, fie pentru că datorită situaţiilor din judeţele, din regiunile respective, probabil nu văd un viitor pentru ei şi pentru familiile lor şi se mulţumesc cu puţin. Stau în ajutoare sociale, sunt convins că şi politica statului este greşită aici, din moment ce un salariu nu e cu mult mai mare decât ajutorul social. Va trebui să le explicăm acestor oameni că sunt şi alte soluţii, mult mai sănătoase pentru ei şi pentru familiile lor. Dar trebuie, pe de altă parte, şi electoratul nostru să se simtă bine că vine la vot şi ne votează. Şi trebuie să avem curaj să luăm măsurile de dreapta şi să credem cu toţii în ele”, a afirmat Vasile Blaga.

Blaga şi-a invitat colegii să fie uniţi, spunând că unii membri de partid ”îşi dau la gioale pe surse”.

“Sigur că uneori ne mai facem zile fripte unii la alţii, pe surse. De aceea niciodată nu mi-am permis să spun lucrurilor pe nume decât în plen. Foarte mulţi s-au activat, dintre colegii noştri, acum, când se fac listele. Vreo patru ani, nu prea. În dezbateri publice, nu prea. În bătălia de la locale, nu prea. Foarte mulţi îşi dau, unii altora, la gioale pe surse. Că de ce-i mai bun unul decât altul, că de unde provine, din ce zonă vine unul şi vine altul, că unii au pus talpa pe alţii”, a afirmat Blaga, spunând că-şi doreşte ca toţi liberalii să se înţeleagă aşa cum o face el cu Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a menţionat că este posibil ca el să conducă această campanie pentru parlamentare şi i-a chemat pe toţi liberalii la muncă.

“Aproape sigur, după cum văd că merg teoriile în partid, s-ar putea să conduc campania. Nu am pierdut niciuna, să ştiţi. Dar pentru asta vă chem la muncă pe toţi, vă rog pe toţi să aveţi curaj să vă spuneţi opiniile în birouri, în consiliile executive judeţene, să aveţi curaj. Să înţelegeţi, în acelaşi timp, cu tot respectul pe care îl am pentru toate organizaţiile judeţene, că listele sunt asumate de conducerea partidului în ansamblul ei. Astfel încât nu o să fiu de acord niciodată să fie unul sau altul pe liste pentru că e omul lui Gorgiu sau omul lui Blaga. Trebuie să fiţi oamenii PNL”, a menţionat copreşedintele liberal.

El a mai declarat că o guvernarea reuşită înseamnă oameni buni în toate zonele şi că dacă liberalii vin la putere trebuie să facă dreptate şi depolitizare, pentru că aceasta din urmă nu a fost realizată de Guvernul Cioloş.

“Vorbim şi despre ceea ce înseamnă o guvernare, iar o guvernare înseamnă oameni buni în toate zonele. Noi nu i-am cerut domnului Cioloş şi Guvernului, când am ridicat mâna şi l-am votat, decât un lucru: depolitizaţi administraţia. Nu s-a făcut aproape nimic. Aproape toţi şefii de deconcentrate sunt PSD-işti. Dacă venim la putere, va trebui să facem dreptate. Depolitizare, dar şi dreptate”, a spus Vasile Blaga.

Blaga a afirmat că PNL va fi foarte echilibrat în ceea ce priveşte alocarea banilor către primării.

”Să fim bine înţeleşi: câtă nedreptate li s-au făcut comunităţilor care au ales primari PNL, cu ordonanţa 28, cu PNDL-ul, toţi banii la primăriile lor. Din păcate nu se văd foarte multe, pentru că sunt bani publici în aceste alocări de fonduri către primăriile lor. Dar, aşa cum am spus, sigur, vom fi echilibraţi în tot ceea ce înseamnă acordarea fondurilor publice, dar şi aici după ce facem dreptate. Şi primarii şi consilierii lor trebuie ajutaţi, cum şi ei trebuie să ajute partidul în aceste alegeri. Absolut toţi. Pentru că a sta cu fundul în două luntre cred că s-au convins toţii că nu este o soluţie”, a mai afirmat Vasile Blaga.

Copreşedintele PNL a menţionat că partidul a trecut la alegerile locale de 30 la sută, cel mai bun scor din istoria partidului, dar acest lucru nu a fost valorizat.

“Pentru prima dată în istoria lui, PNL-ul a trecut de 30 la sută. Niciodată nu a avut, după ’90, 30 la sută. Sigur, nu am ştiut să valorizăm acest lucru, să trecem peste acest prag psihologic pentru mulţi dintre noi, pentru că era teoria unor partide paravan, bune la guvernare şi cu unii şi cu alţii. Mai mult, unii spun că 32 la sută a fost un eşec major, în timp ce 37 la sută de la PSD a fost o victorie categorică. Vă reamintesc, între turul întâi şi doi al alegerilor prezidenţiale ecartul nu era de cinci puncte, era de aproape 11 puncte”, a mai spus Blaga.

El a recunoscut că au fost şi greşeli în alegerile locale, dând ca exemplu scorul înregistrat în Bucureşti, dar şi la Iaşi, spunând că nu trebuie lăsat Ardealul să ducă bătălia singur.

“Scorul de la Bucureşti îl regretăm cu toţii. Dar nu trebuie să ne limităm numai la Bucureşti. Scoruri nemulţumitoare s-au înregistrat în multe locuri din ţară şi îmi pare rău că mai sunt şi acum colegi, unii şi în sala asta, care se mulţumesc cu puţin. În permanenţă am dat exemplu Bucureştiul şi încă un judeţ şi să nu se supere nimeni, Iaşiul. Şi vă spun de ce: Iaşiul este jumătate din Bucureşti, un milion de locuitori. Dacă nu performăm în Iaşi şi Bucureşti, nu performăm în 15 la sută din electoratul României. Dar convingerea mea este că au învăţat şi Florin şi colegii lui de la Iaşi şi au învăţat şi colegii de la Bucureşti. Va trebui să performăm şi aici, că nu poate duce numai Ardealul bătălia. (…) Nu numai în Ardeal am performat. Am scos scoruri foarte bune şi într-o parte din judeţele Moldovei”, a mai spus Vasile Blaga. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite