Blaga, pregătit să-şi anunţe candidatura pentru şefia PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, urmează să îşi anunţe curând candidatura la preşedinţia PDL, au declarat pentru „Adevărul" surse democrat-liberale.

Potrivit surselor citate, pe lista lui Blaga, pentru cel patru posturi de prim-vicepreşedinte se află Sorin Frunzăverede şi Gheorghe Flutur, dar negocierile se poartă şi cu Teodor Baconschi şi Cezar Preda.

Blaga mizează pe sprijinul vechii gărzi a partidului, la care s-ar adăuga şi eurodeputatul Traian Ungureanu. „S-a văzut clar că Traian Ungureanu a bătut palma cu Vasile Blaga la Consiliul Naţional de Coordonare de sâmbătă când a votat, alături de garda veche, împotriva principiilor de integritate ale grupului Macovei-Voinescu-Preda", a declarat un lider al partidului. „Sunt demult prieteni, de pe vremea campaniei electorale când Vasile Blaga se ocupa de problemele organizatorice şi Ungureanu de discursuri şi proiecte", a adăugat el. Cu toate acestea, Traian Ungureanu nu ar fi printre candidaţii la funcţia de prim-vicepreşedinte de pe lista lui Blaga, urmând să ocupe un alt post.

„Pentru prim-vicepreşedinte ar fi vizaţi oameni care îşi doresc mai mult, posibil candidaţi la Primăria Capitalei (unul dintre numele vehiculate în partid este Liviu Negoiţă) sau chiar la preşedinţia ţării", a mai spus liderul democrat-liberal.

Negocierile pentru lista lui Blaga sunt în derulare, potrivit surselor citate, Blaga oferindu-le lui Radu Berceanu şi lui Adriean Videanu posturile de secunzi, însă aceştia nu sunt interesaţi de funcţiile de prim-vice. Berceanu ar ţinti doar funcţia de vicepreşedinte al partidului, în timp ce Videanu ar cocheta cu o „retragere" din prima linie. „Adriean Videanu ne-a spus, mai în glumă, mai în serios, că se gândeşte să se retragă la Marmosim întrucât este nemulţumit că mulţi îl găsesc vinovatul de serviciu, chiar şi după ce a pierdut portofoliul de ministru al economiei", au mai comentat sursele democrat-liberale.

Conform aceloraşi surse, Emil Boc ar fi încă în stand-by în privinţa candidaturii sale la un nou mandat de şef al PDL, însă problema înlocuirii sale din fruntea Guvernului pare îngropată după ce „UDMR şi minorităţile au transmis clar că nu susţin schimbarea lui din funcţie".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite