Blaga: Nu renunţăm la candidatura lui Marian Munteanu. Foarte bine că e criticată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Munteanu şi Vasile Blaga (centru) FOTO Mediafax
Marian Munteanu şi Vasile Blaga (centru) FOTO Mediafax

Copreşedintele PNL Vasile Blaga nu este deranjat de criticile privind candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei din partea PNL şi crede că sunt nefondate acuzaţiile, potrivit cărora Munteanu va schimba linia unui partid cu 1.000 de membri doar în Consiliul Naţional.

„Nu văd de ce ar trebui să renunţăm la această candidatură pentru că este criticată. Foarte bine! Noi suntem foarte atenţi la toate criticile, cu mici observaţii. Pe de o parte vedem că este criticat de colegi din societatea civilă, pe urmă este acuzat de tot felul de lucruri fără dovezi. Vezi, Doamne, ar schimba linia politică a partidului. Am văzut şi aberaţia asta în presă, ca şi cum partidul ăsta este de ieri, nu de 140 de ani şi un om, oricare ar fi el, ar putea schimba linia partidului. Ca şi când partidul ăsta nu ar avea peste 1.000 de oameni numai în Consiliul Naţional de Coordonare. Copilării de genul acesta. Aşa e în viaţă!", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, copreşeedintele PNL Alina Gorghiu neagă că PNL i-a propus unui alt candidat dinafara partidului să candideze. „Aşa cum domnul Blaga a spus că au existat discuţii la nivelul conducerii restrânse a partidului, în acea zi nu foarte fericită pentru PNL, au existat discuţii în vederea desemnării candidatului. Pe de o parte s-au luat în calcul posibile candidaturi din interior. Au fost discuţii, tatonări, pentru a vedea cine îşi doreşte acest lucru. Asta nu însemna că orice accept trebuia validat. La fel şi în afară, la societatea civilă, nu neapărat numele lui Marian Munteanu. Conducerea partidului nu a propus nici lui Nicuşor Dan, nici domnului Ciucu vreo candidatură“, a spus şi Alina Gorghiu.Ma

Marian Munteanu revine în politică, direct în postura de candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. Forţaţi să vină cu un candidat peste noapte după retragerea lui Ludovic Orban pe motive penale, liberalii au apelat mai întâi la „resursa internă“: Cătălin Predoiu şi Adriana Săftoiu. Ambele variante au picat rapid, însă din motive diferite. Cătălin Predoiu a refuzat să candideze, în ciuda insistenţelor liderilor PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Nici măcar discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis nu l-a înmuiat pe Cătălin Predoiu, care, potrivit unor surse liberale, s-a temut că o eventuală înfrângere la Bucureşti ar însemna sfârşitul carierei sale politice.

Adriana Săftoiu, soluţia propusă chiar de Predoiu, care se voia a fi o replică pentru candidatul PSD Gabriela Firea, a fost respinsă atât de Blaga, cât şi de Gorghiu, pe motiv de notorietate scăzută. În aceste condiţii, cu rezerva de partid epuizată, liberalii n-au avut de ales şi s-au orientat spre o soluţie externă, de avarie. Alesul a fost Marian Munteanu, liderul studenţilor din urmă cu 26 ani, devenit „un candidat-stindard, un candidat fanion“, după cum l-a prezentat Alina Gorghiu, liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite