Blaga: Nu aş avea nimic împotrivă să mă întorc la Interne dacă PDL mi-ar propune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a afirmat că, în cazul în care partidul i-ar propune să se întoarcă la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor, va accepta .

Invitat la o emisiune la B1 TV, Vasile Blaga a vorbit despre culisele demisiei sale, afirmând că a luat decizia duminică după-amiază, după ce preşedintele Băsescu şi premierul Boc anunţaseră că renunţă la serviciile Poliţiei, iar el nu vroia să lase "nicio urmă de îndoială asupra capacităţii principalei instituţii de aplicare a legii în a-şi face treaba".

Fostul ministru a adăugat însă că Emil Boc şi alţi liderii PDL au insistat pentru rămânerea sa în funcţie.

"Pe tot parcursul zilei de duminică şi chiar luni, împreună cu ceilalţi colegi, au insistat în a nu-mi da demisia, ba mai mult, îmi sugerau chiar măsuri pe care ar trebui să le iau, cum ar fi demiterea unui secretar de stat, şefi de arme. Am spus: nu intră în modul meu de a lucra cu oamenii", a povestit fostul ministru, adăugând că, înainte de a-şi anunţa demisia, avusese întâlniri cu şefii de arme, care aveau toţi demisiile scrise şi pe care i-a rugat însă să nu o facă pentru că trebuiesc îndeplinite obligaţiile pentru integrarea în spaţiul Schengen.

Întrebat dacă demisia marchează o ruptură de această funcţie, Blaga a replicat: "Nici pe departe, dacă la un moment dat partidul mi-ar propune o revenire, nu aş avea nimic împotrivă. Suntem o echipă, deciziile nu le iau eu, le luăm în partid la nivelul conducerii".

"Boc este un om bun, dar ar trebui să ia taurul de coarne
"

Vasile Blaga a vorbit şi despre PDL, apreciind că în prezent partidul a mai pierdut din vigoarea pe care o avea în urmă cu câţiva ani şi îi  lipseşte determinarea de a respecta propriul Statut.

"Dintr-un anumit punct de vedere, PDL e mai puţin puternic decât acum câţiva ani. Nu avem aceeaşi determinare în a respecta prevederile Statutului, chiar cu riscurile de rigoare", a declarat Vasile Blaga, dând exemplul Teodorei Trandafir care, după ce s-a îmbrăţişat cu Aura Vasilescu, trebuia să nu mai fie în partid în 24 de ore.

Întrebat dacă Emil Boc este lipsit de fermitate, fostul ministru de Interne a apreciat că "este un om bun" care are însă o lispă de experienţă anterioară în ceea ce priveşte şefia partidului.

"E un om foarte bun, extrem de muncitor, cinstit. Cred că structura lui, şi poate şi o lipsă de experienţă anterioară celei de preşedinte a partidului suficient de pronunţată, pentru că nu a condus organizaţia de Cluj foarte mult timp, l-au făcut să procedeze în acest fel. Convingerea mea e că măcar în ceasul al 12 va lua taurul de coarne", a subliniat Blaga.

Totodată, el a mai spus că ar fi în beneficiul Româniri ca funcţia de premier să nu fie cumulată cu cea de preşedinte de partid.

"Nu avem experienţa politică a unor state ca Germania, Marea Britanie, Italia, în care există experienţă foarte clară. Eu cred că, în România, nu e bine ca cele două poziţii să fie cumulate".

În opinia lui, PDL ar fi rezistat mai bine atacurilor politice dacă premierul nu era şi liderul partidului, adăugând că astfel ar fi putut, mult mai rapid, "să propună şi să oblige Guvernul să ia măsurile care se decid în Modrogan 1, şi nu neapărat în Guvern".

"Măsurile economice promovate de PSD sunt ultracomuniste"

Vasile Blaga a calificat măsurile economice anunţate de PSD ca fiind "ultracomuniste", adăugând că liberalii nu o să facă alianţă cu social-democraţii.

"Nu cred că niciodată PNL, asta cred eu, n-o să facă parte dintr-o alianţă cu PSD. La ce propune PSD acum, care este comunist, ultracomunist, adică măsuri pe care le propun şi care nu se pot susţine financiar, economic, prin nimic. Ei nu spun de unde să aducă banii de care au nevoie. E ultracomunist, populismul este una, ultracomunismul este alta. Eu nu cred astfel de măsuri vor fi acceptate de votanţii PNL şi eu cred că liderii PNL ştiu asta".

Secretarul general al PDL a apreciat că PDL şi PNL "ar trebui să găsească căi pentru un dezgheţ de comunicare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite