Blaga: „Nu am nici o implicare negativă în dosarul EADS, Microsoft sau în cel legat de finanţarea partidelor. Funcţiile în PDL nu s-au dat contra-cost“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL Vasile Blaga FOTO Adevărul
Copreşedintele PNL Vasile Blaga FOTO Adevărul

Copreşedintele PNL, Vasile Blga, a declarat, la Adevărul Live, că nu are nicio implicare nici în doarul EADS, nici în cel al finanţării PDL, nici în dosarul „Microsoft“, precizând că nu a fost chemat la DNA în nicio calitate până acum.

„Nu mă tem şi aş vrea să fiu şi mai explicit. Prima dată a apărut posibila mea implicare în dosarul EADS. Am spus încă de la început, nu numai că nu am o implicare negativă, ci dimpotrivă. Vă reamintesc că se vorbeşte nu numaid e faptul că am negiat contractul, altele au fost lucrurile importante în acele negocieri, începute în februarie şi încheiate în noiembrie 2005. Nicio implicare, dimpotrivă în dosarul EADS. În permanenţă acest dosar a fost sub supravegherea totală a serviciilor de protecţie ale Ministerului de Interne“, a spus Blaga, la Adevărul Live.

Copreşedintele PNL a vorbit şi despre dosarul Microsoft.  În dosarul „Microsoft“, am spus de la început: nici cea mai mică implicaţie. Nu am avut nicio competenţă acolo, nu am intervenit în favoarea cuiva. Ceea ce a rămas pe presă a fost că nii, aflaţi în situaţii delicate, mint de îngheaţă apele, spunând, nu îi dau numele, că în partid funcţiile de miniştri erau contra-cost. Vă spun cu toată responsabilitatea. Eu conduc partidul din 2013, dar în PD, că l-a condus Roman, Băsescu sau Boc, niciodată nu s-a pus o astfeld e problemă şi nu am participat, nici formal, nici informal la nicio astfel de instituţie. Deci nu am astfel de probleme. Dacă oamenii au fost chemaţi să dea explicaţii, a fost obligatoriu. Dcaă voi fi chemat eu sau altcineva, suntem cetăţeni români şi nu pot cere ceva adversarului meu politic şi eu să nu fac. Nici nu încape discuţia. Nu am fost chemat. Martor am mai fost ca membru al Guvernului pentru că au fost situaţii cu miniştri. Nu comentez ce spune doamna Elena Udrea cu care nu am avut cea mai caldă relaţie în acest timp. Este într-o situaţie delicată, nu comentez declaraţiile domniei ale“, a mai spus Blaga.

Citeşte şi:

Adevărul LIVE, Vasile Blaga, copreşedinte PNL: Moţiunea de cenzură va fi introdusă în iunie

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, la Adevărul Live, că nu doreşte răsturnarea Guvernului Ponta cu ajutorul acţiunilor DNA, aşa cum a sugerat premierul Victor Ponta, şi a anunţat că liberalii vor urma calea moţiunii de cenzură, pe care o vor depune în luna iunie.

Adevărul LIVE, Vasile Blaga, copreşedinte PNL: Moţiunea de cenzură va fi introdusă în iunie

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a vorbit,  la Adevărul Live, despre recentele consultări cu Klaus Iohannis de la Cotroceni, despre strategia liberalilor de a prelua guvernarea de la PS, dar şi despre acţiunil DNA din ultima perioadă

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite