Blaga: Măcar în Săptămâna Mare Băsescu ar trebui să nu mai spună neadevăruri. El a fost membru PCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDL Vasile Blaga a negat afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora PDL urmează linia FSN, precizând, totodată, că cel care a fost membru PCR este însuşi actualul şef al statului.

„Măcar în Săptămâna Mare domnul preşedinte ar trebui să nu mai spună neadevăruri. Am înţeles că încă este supărat că doamna Udrea a pierdut la Convenţie, dar a făcut partid. Înţeleg că sprijină partidul doamnei Udrea, probabil că ne aşteptăm să şi participe la lansările de candidaţi ai PMP, pentru că nu prea se bucură de succes în ţară în rândul domniilor lor“, a spus Blaga, ca răspuns la afirmaţiile lui Traian Băsescu.
 

Blaga le-a luat apărarea membrilor din condiucerea PDL şi l-a acuzat pe Băsescu că a fost membru PCR. „În primul rând, nu este deloc adevărat nici că au fost mesaje de un anumit tip de sprijinire a primarilor cu probleme în timpul campaniei interne (din PDL - n.r.), iar pe de altă parte BPN actual este extrem de tânăr, vicepreşedinţii nu au fost nici membri ai Partidului Comunist, nici ai FSN-ului, pe când domnia sa a fost şi a spus-o chiar într-o reuniune la ultima întâlnire, de fapt din 2004, cu domnul Năstase: «Ce mare păcat că românii trebuie să aleagă între doi comunişti» şi avea dreptate. A spus-o dânsul, nu o spun eu“, a adăugat Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că, pentru el, „PDL este un proiect închis“. „În interiorul PDL a prins filonul fesenist pe care l-am ştiut întotdeauna. Vasile Blaga este exponentul acestui filon, ei sunt oamenii care au plecat din FSN şi acum gândesc la fel. De asta, pentru mine, PDL este un proiect închis şi cred că cea mai bună şansă ar fi cu partide noi. PDL nu mai are capacitatea de regenerare internă şi a început să fie dominat, după ce a fost îndepărtat şi Emil Boc, să fie dominat de aripa FSN a PDL, care a existat întotdeauna“, a spus Băsescu.

Citeşte şi:

Băsescu, despre prezidenţiabilii PSD: Oprescu, băiat de Dâmboviţa. Victor Viorel ar fi o dramă pentru România. Aş opta pentru Geoană, el ştie jocul Americii

Preşedintele Traian Băsescu a analizat, în emisunea "Jocuri de putere", la Realitatea TV, mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, de dreapta şi de stânga. Dintre toate numele grele, printre care Victor Ponta, George Maior, Sorin Oprescu sau Crin Antonescu, şeful statului l-a ales, surprinzător, pe Mircea Geoană, cel pe care l-a învins în 2009. Motivul: are credibilitate externă.

Traian Băsescu: Procedurile nu specifică: "Dacă te duci la Nuţu Cămătaru, luaţi-l pe sus. Dacă te duci la Mazăre, mergeţi cu un buchet de flori, cu care alegorice"

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în emisunea „Jocuri de putere”, difuzată de Realitatea TV, despre presiunea Rusiei asupra ucrainei, despre lupta procurorilor DNA cu baronii locali şi l-a atacat dur pe premierul Victor Ponta, pe care l-a avertizat că s-ar putea să ajungă lângă Adrian Năstase dacă intervine în actul de justiţie.



 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite