Blaga, încolţit de partid: PDL e în cădere liberă în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL îşi lansează candidaţii, la finalul săptămânii, într-un context tensionat, generat de prăbuşirea partidului în sondaje. Cel mai recent sondaj CSOP arată că partidul lui Vasile Blaga scade în sondaje şi a ajuns la 13% intenţie de vot. În schimb, PMP beneficiază de pe urma involuţiei PDL şi a ajuns la un scor de 11%.

Din luna ianuarie a acestui an şi până în martie, PDL  a înregistrat o scădere de şase procente: de la 19% la 13%. În schimb, PMP a recuperat diferenţa şi a crescut cu cinci procente, de la 6% în ianuarie până la 11% în luna martie.

Sondajul CSOP a fost realizat în perioada 6-13 martie, înainte de participarea primarului PDL al Clujului, Emil Boc, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

Într-un alt sondaj, realizat de INSCOP, PDL a înregistrat, în aceeaşi perioadă,  o scădere de patru procente, de la 18% la 14%, în timp ce PMP a crescut cu cinci procente, de la 4% la 9%.

De asemenea, un alt sondaj IRES, dat publicităţii astăzi, relevă că, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, alianţa USD ar obţine 42% din voturi, în timp ce 14% dintre cei care ar veni la urne ar vota cu PNL, iar PDL ar obţine 11% din voturi.

Boc şi Predoiu, la egalitate în sondaje

În ce priveşte intenţia de vot la alegerile prezidenţiale, candidatul PDL Cătălin Predoiu ar fi prima opţiune pentru 13% dintre cei incluşi în sondaj, la fel ca şi Emil Boc. Acelaşi procent l-ar obţine, de altfel, şi Elena Udrea. La mică distanţă de cei trei se plasează Crin Antonescu, care este preferat de 17% dintre alegători, în timp ce Victor Ponta, din partea PSD, este dorit la Cotroceni de 39% dintre participanţii la studiu.

Citeşte şi:

SONDAJ CSCI: Crin Antonescu nu are nicio şansă în turul al doilea, la prezidenţiale

Datele ultimului sondaj CSCI, realizat în perioada 20-24 martie, arata că ruperea USL a dus la consolidarea PSD şi la continuarea erodării PNL. În acest context, liderul liberal Crin Antonescu nu mai are şanse în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi este puţin probabil ca PNL să ia un scor de peste 15% la alegerile europene, potrivit măsurătorilor.

SONDAJ Topul încrederii: Iohannis i-a luat faţa lui Ponta

Potrivit sondajului realizat de INSCOP Research, 37,1% din români au multă şi foarte multă încredere în primarul Sibiului. El este urmat în clasament de Victor Ponta (36,4%) şi de Sorin Oprescu (32,3%)

SONDAJ 31% din români, părere bună despre formula Ponta – la Cotroceni, Iohannis – premier

Potrivit unei cercetări INSCOP Research, un român din trei socoteşte tandemul Victor Ponta – Klaus Iohannis drept potrivit să conducă România după alegerile prezidenţiale

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite