Adriana Săftoiu, noul purtător de cuvânt al PDL: „E o provocare, căreia speră să îi facă faţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu a fost aleasă astăzi purtător de cuvânt al PDL, cu un vot împotrivă, dat de Roberta Anastase. Adriana Săftoiu a declarat că noua funcţie este pentru ea o provocare, căreia speră să îi facă faţă.

Fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu  a mai spus că este convinsă că poate avea o relaţie instituţională de colaborare cu Roberta Anastase.

„Îi înţeleg poziţia Robertei“, a spus, succint, Săftoiu, menţionând că fostul preşedinte al Camerei a fost ţinta unor critici din partea ei.

Preşedintele PDL Vasile Blaga i-a propus fostului deputat PNL Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt al Preşedinţiei în primul mandat al preşedintelui Traian Băsescu, să devină purtător de cuvânt al PDL, iar aceasta a acceptat.

Preşedintele PDL a subliniat că Adriana Săftoiu este membru al partidului.
 
De asemenea Vasile Blaga a negat faptul că numirea Adrianei Săftoiu în funcţia de purtător de cuvânt al PDL ar putea fi un gest de frondă faţă de Traian Băsescu, având în vedere că aceasta a fost consilier prezidenţial în primul mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu.
 
Adriana Săftoiu a mai fost purtător de cuvânt al PD, între 2001 şi 2004, iar în perioada 2005 - 2007, la începutul primului mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu, a fost consilier prezidenţial pe probleme de comunicare.
 
Adriana Săftoiu a demisionat la 28 martie 2007 de la Cotroceni, declarând că motivele sunt de natură personală: "E doar o măsură administrativă. Rămân în continuare un susţinător al politicii şi proiectelor lui Traian Băsescu".
 
Demisia Adrianei Săftoiu a avut loc la zece zile după ce soţul ei, Claudiu Săftoiu, a demisionat din funcţia de director al SIE.
 
După o perioadă, Adriana Săftoiu a devenit membru PNL, ajungând deputat al acestei formaţiuni, postură din care a criticat în unele rânduri anumite decizii ale preşedintelui Băsescu. În unele ocazii, acesta i-a replicat.
 


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite