Blaga, despre Antonescu: Doar că nu a dat foc drapelului american ca în piața centrală din Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat marți că imaginea României a avut de suferit în mandatul actualei puteri din punct de vedere al credibilităţii deoarece Crin Antonescu s-a declarat ca adversar al Departamentului de Stat al SUA și "doar că nu a dat foc drapelului american".

"Nu cred că există un om de bună credință în România care să se îndoiască că România, credibilitatea ei externă, a avut de suferit în aceste luni de zile. Doar din declarațiile dlui Antonescu, de exemplu, doar că nu a mai dat foc drapelului american, cum s-a întîmplat în piața centrală din Cairo, dar în rest am văzut anumite manifestații, oameni scandând împotriva Statelor Unite, dl Antonescu și-a declarat ca principal adversar Departamentul de Stat, și iată, dl Ponta puse sub semnul întrebării declarațiile comisarior europeni în funcție de cum îi convin lucrurile", a declarat Blaga, întrebat cum comentează afirmațiile lui Traian Băsescu de marți referitoare la acțiunile externe ale actualei puteri și repercursiunile lor asupra imaginii României.

Întrebat de moderatul emisiunii de la Realitatea TV, de cine îi este mai frică la alegerile prezidențiale, de Sorin Oprescu sau de Mihai-Răzvan Ungureanu, Antonescu a răspuns râzând: "De Departamentul de Stat al Statelor Unite".

Pe 24 august Crin Antonescu l-a acuzat pe trimisul special al Statelor Unite ale Americii, Philip Gordon, că a declarat presei române "o minciună", referindu-se la fraudele masive și credibile, scrie NewsIn. Întrebat dacă Statele Unite ale Americii sau cancelariile europene i-au cerut "ceva", președintele interimar a răspuns că : "Simplu spus și așa anecdotic, da. Mi s-a cerut un singur lucru și nu am fost de acord. Să-l punem înapoi pe Băsescu. (...) Nu direct, anecdotic. Asta a fost toată discuția", a răspuns el zâmbind.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite