Blaga: „Cred că vom merge singuri la europarlamentare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga vrea să recapete încrederea votanţilor PDL
Vasile Blaga vrea să recapete încrederea votanţilor PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, crede că reprezentanţii PDL „vor merge singuri la europarlamentarele“ din 2014. Blaga a reiterat că obiectivul său este reconstrucţia partidului.

Întrebat dacă PDL va avea liste comune cu alte formaţiuni de dreapta la alegerile europarlamentare, Blaga a arătat că acest lucru „este foarte complicat“.

„Destul de complicat, dacă nu chiar foarte complicat în acest moment, va trebui să vedem paşii pe care-i fac aceste formaţiuni (de dreapta - n.r.) în acest moment, activele de partid ale tuturor acestor partide să fie implicate serios în viitoarea campanie electorală pentru europarlamentare. Eu cred că vom merge singuri la europarlamentare. Vom merge singuri, pentru că, repet, preocuparea noastră este PDL, reconstrucţia lui, recăpătarea încrederii electoratului în PDL“, a explicat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Liderul Forţei Civice, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, că  singura şansă pentru politica de dreapta este „unitatea în acţiune“ a partidelor din această parte a eşichierului politic.

„Trebuie înţeles că pentru dreapta românescă, pentru a avea şanse, există două proiecte pe termen scurt şi unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adică 2014, trebuie să avem listă comună a formaţiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare“, a spus Ungureanu.

Acesta şi-a exprimat dorinţa ca pe acestă listă să se regăsescă nume atât din Alianţa Dreptate şi Adevăr (FC + PNTCD), cât şi din PDL, Iniţiativa România Liberală sau din alte partide şi organizaţii de dreapta, cum ar fi Mişcarea Populară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite