Biserica Ortodoxă arată cu degetul spre preşedintele PSD: Una dintre cauzele eşecului la referendum e asocierea cu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a spus, marţi, la RFI, că două elemente au condus la eşecul referendumului. Primul a fost neclaritatea întrebării de pe buletinul de vot, iar al doilea element a fost asocierea referendumului cu „un anumit personaj politic“, politicianul în cauză fiind Liviu Dragnea.

„Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze referendumul, acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme“, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, la RFI.

Bănescu a subliniat că au fost cauze multiple pentru eşecul de la referendum, când doar aproximativ 21% dintre români au ieşit la urne. „Iniţiatorii au fost cei din Coaliţia pentru Familie, nu biserica a fost nici iniţiatoarea şi nici organizatoarea referendumului. Dar dacă mă întrebaţi de vinovaţi, nu cred că trebuie să căutam vinovaţi punctuali, ci cauze: politizarea, asocierea cu un anumit personaj politic şi intrebarea care a avut un grad de neclaritate  care a indus în eroare”, a mai spus reprezentantul BOR. 

De asemenea, Bănescu a clarificat faptul că Biserica e de părere că nu se va ajunge la adopţia de copii decătre cuplurile gay. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite