Conducerea Parlamentului programează azi şedinţa solemnă, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Conducerea Parlamentului programează azi şedinţa solemnă, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Călin Popescu Tăriceanu a venit cu ideea unei şedinţe solemne

Birourile permanente reunite al Camerei Deputaţilor şi Senatului discută marţi organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că această şedinţă solemnă reprezintă una dintre temele de pe agenda sa.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vrea organizarea, în 27 martie, a unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
 
"(...) O temă prezentă în agenda mea este organizarea şedinţei solemne a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru marcarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie", a declarat, luni, Tăriceanu.
 
Întrebat dacă solicitarea PNL privind sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor Justiţiei şi suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia va fi discutată în cadrul aceleiaşi şedinţe a Birourilor permanente reunite, Tăriceanu a spus că nu ştie.
 
PNL a trimis săptămâna trecută conducerii Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care solicita sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor Justiţiei şi suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia.
 
"Prin prezenta, grupul parlamentar PNL vă solicită să cereţi un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democraţie de Drept (Comisia de la Veneţia) cu privire la modificările propuse privind legea nr. 303/2004, legea 304/2004 şi legea 317/2004”, se arată în scrisoarea liberalilor.
 
În urma acestei solicitări, conducerea Camerei Deputaţilor a decis să discute subiectul în cadrul unei şedinţe a Birourilor permanente reunite.
citeste totul despre: