Birourile Permanente ale Camerelor Parlamentului se reunesc luni în şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă a celor două Camere ale Parlamentului luni, începând cu ora 12 FOTO Marian Iliescu
Şedinţă a celor două Camere ale Parlamentului luni, începând cu ora 12 FOTO Marian Iliescu

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se vor reuni, luni, în şedinţă, începând cu ora 12.00, potrivit unui comunicat de presă.

Liberalul Dan Motreanu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, le-a solicitat preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să convoace plenul reunit al Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură luni, cerându-le celor doi să respecte Regulamentul, scrie Mediafax..

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură iniţiată de liberali trebuie să fie prezentată luni în plenul celor două Camere ale Parlamentului, solicitând PSD şi şefilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să respecte prevederile Regulamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului nu a avut cvorum, motiv pentru care nu a putut fi stabilită data dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, acest lucru urmând a fi tranşat luni.

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a depus marţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, semnată de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP, la conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Votul asupra moţiunii de cenzură este secret cu bile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite