Becali a făcut show la preluarea mandatului de parlamentar: „Sunt cel mai puternic deputat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali face spectacol din prima zi în noul Parlament
Gigi Becali face spectacol din prima zi în noul Parlament

Gigi Becali s-a prezentat la Parlament pentru a-şi prelua mandatul de deputat câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie. Înconjurat de presă, Becali şi-a anunţat obiectivele pentru acest mandat. Printre altele, Gigi Becali ar dori să desfiinţeze Agenţia Naţională de Integritate, dar şi să dea „legi votate cu sufletul pentru români“.

Gigi Becali a făcut spectacol la preluarea mandatului. "Sunt cel mai puternic deputat! Spuneţi-mi dacă vedeţi vreunul mai puternic decât mine pe aici? Aţi mai stat cu vreunul aşa cum staţi cu mine? Bine, poate aţi stat cu Ponta, dar el este primul-ministru. Dar Becali e Becali", le-a spus Gigi Becali jurnaliştilor.

Liberalul şi-a anunţat obiectivele pentru noul mandat, iar una dintre ideile pe care le susţine este desfiinţarea ANI.

În schimb, Gigi Becali nu şi-ar dori sub nicio formă să devină ministru. "Adică să nu fiu eu cel mai puternic. Să fiu sub primul-ministru. Nu,nu. Aici sunt cel mai puternic, cel mai puternic deputat".

Becali chiar s-a încălzit la un moment dat. Liberalul şi-a întrerupt declaraţiile şi i-a dat paltonul unui fotograf aflat în apropiere. ”Vedeţi deja mi-am găsit şi oameni de încredere pe aici”, a spus râzând proaspătul deputat.

Gigi Becali îşi doreşte să umble şi la jurământul depus la ceremonia de preluare a mandatului. "Nu ştiu, voi mai spune şapte, opt cuvinte. Eu trăiesc intens astfel de momente simbolice şi atunci când le trăieşti intens nu poţi să mergi acolo doar aşa. Mă uitam la unii miniştri, care pun mâna pe Biblie ca şi cum ar pune mâna pe o carte oarecare. Eu nu uit niciodată un jurământ. Un jurământ îl faci în faţa lui Dumnezeu şi a poporului pe care ai ales să îl reprezinţi", a mai spus Becali.  

Gigi Becali, incompatibil la început de mandat

Gigi Becali îşi începe mandatul în Parlamentul României ca unul dintre parlamentarii incompatibili. El nu şi-a dat încă demisia din funcţia de europarlamentar. "O să mi-o dau, nu aveţi voi grijă".

Conform legii numărul 96/2006, care reglementează incompatibilităţile senatorilor şi deputaţilor, mandatul din Parlamentul României este incompatibil cu cel din Parlamentul European.

Articolul 16 din legea 96/2006 stipulează în mod explicit această incompatibilitate. "Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu calitatea de membru cu drepturi depline in Parlamentul European".

Conform aceleiaşi legi, Gigi Becali are 30 de zile la dispoziţie să opteze între funcţia de deputat sau cea de europarlamentar.

Starea de incompatibilitate a lui Gigi Becali va începe odată cu depunerea jurământului, care se va face mâine după ora 13.00, când a convocat preşedintele Traian Băsescu noul Parlament.

In termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevazut la alin. (1), deputatul sau senatorul va opta intre mandatul de deputat sau de senator si functia ori functiile incompatibile, demisionand potrivit optiunii sale.

Articolul 18 - Procedura declarării incompatibilităţii

”(1) Deputatul sau senatorul care la data intrarii in exercitiul mandatului si dupa validare se afla in una dintre incompatibilitatile prevazute la art. 15, 16 si 17 sau in alte legi speciale va informa in scris, in termen de 15 zile, Biroul permanent al Camerei din care face parte despre aceasta situatie.
(2) In termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevazut la alin. (1), deputatul sau senatorul va opta intre mandatul de deputat sau de senator si functia ori functiile incompatibile, demisionand potrivit optiunii sale”.

 

Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu calitatea de membru cu drepturi depline in Parlamentul European  
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite