Bate uraganul în şandramaua puterii doamnei Vasilica

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să iasă în stradă, să ne explice zilele următoare, doamna premier Dăncilă, ce consecinţe, cât de eficiente au fost şi vor fi aceste „măsuri“, care fac suma incompetenţei şi prostiei guvernamentale! Să ia contact cu oamenii supăraţi, revoltaţi, furioşi, că tot vrea dumneaei să-şi facă imagine electorală în perspectiva alegerilor prezidenţiale, şi să le spună ce a rezolvat, cât de tare a combătut, a luptat şi a învins criminalitatea!

Furia şi revolta românilor sunt aproape de explozie, se poate întâmpla orice! Mămăliga românească a ajuns la temperaturi vulcanice!

Bla, bla, bla Dăncilă - „Am declanşat războiul împotriva criminalităţii...!!!“ Chiar ne crede proşti pe toţi românii! Uite cine vrea să fie preşedintele României. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs, dar nu e cazul. Într-o perioadă de mare dramatism şi tragedii anunţate, când criminalitatea este scăpată de sub control, când infractorii pactizează cu autorităţile, când instituţiile de forţă nu ştiu de capul lor, de incompetenţă şi de prostie, când s-a creat o emoţie puternică în rândurile tuturor românilor, când această situaţie a atras atenţia presei internaţionale asupra ţării noastre, politicienii, tocmai cei care sunt sau vor să fie preşedinţi ai României, ne dau cu flit, ne iau de proşti, ne aruncă praf în ochi şi îşi bat joc cu nonşalanţă de tot poporul.

În permanenţă, ne mint de îngheaţă apele în plină vară! Numai apariţii şi dat din gură la televizor! Tensiunea este la cele mai înalte cote din ultimii ani şi creşte nu doar la nivelul instituţiilor corupte ale statului, ci mai ales în rândurile românilor, în societate, care acumulează revoltă, furie şi cele mai negre gânduri, din cauza faptului că nu mai au siguranţă pe stradă, în case, în spaţiile publice, nici unde. Atunci când copiii îţi sunt răpiţi, traficaţi omorâţi de criminali liberi şi nederanjaţi, ani de zile la rând, sub ochii unor aşa zise autorităţi incompetente şi de multe ori complice, fără ca nimeni să fie pedepsit, atunci când o putere politică ticăloasă eliberează din puşcării zeci de mii de infractori, ba îi şi mai despăgubesc, ce le rămâne cetăţenilor simpli care sunt victime fără drept de apel? Să pună mâna pe furci şi topoare, pe pietre, pe orice şi să-şi facă dreptate singuri, că altcineva nu le face! Nici măcar Dumnezeu!

Iată ce „măsuri“ ne anunţă Vasilica Viorica Dăncilă, prim ministru în funcţie, declarând cu neruşinare că a început războiul împotriva criminalităţii organizate: „A existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anti-corupţie, iar lupta împotriva criminalităţii a rămas în plan secund. Nu putem accepta acest lucru. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, dar trebuie să o canalizăm - din zona de spectacol şi de alocare exclusivă de resurse şi atenţie - către zona de prevenţie, către instituirea de mecanisme care să controleze şi să prevină acest fenomen.“ Iată prima mare minciună, puterea actuală tocmai că a pus pe butuci lupta anticorupţie, decapitând şi distrugând DNA-ul, promovând legi pentru scăparea corupţilor de la răspundere.

Citiţi şi gândiţi, oameni buni, dacă acestea sunt măsuri care să diminueze fenomenul criminalităţii, să restructureze şi eficientizeze Poliţia Română:

1. A fost demisă conducerea instituţiilor implicate în proces şi au avut loc demiteri pe întreg lanţul de acţiune şi decizie. Şeful STS şi Ministrul Afacerilor Interne au demisionat, de asemenea.

2. Am cerut încă din primele ore ca Ministrul de Interne să meargă la faţa locului şi să coordoneze personal ancheta. S-au mobilizat toate resursele necesare pentru o muncă de analiză temeinică.

3. Am cerut MAI un raport minut cu minut al întâmplărilor, pentru aflarea adevărului, discutarea cazului în CSAT şi luarea de măsuri urgente.

4. Am cerut o şedinţă de CSAT cât mai repede posibil. Analiza raportului MAI şi luarea deciziilor în ceea ce priveşte STS au fost, încă de la început, obligatorii.

5. Am decis încă de sâmbătă înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional condus de domnul Raed Arafat, cu competenţe de analiză şi elaborare a unui plan de măsuri imediate pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice la nivelul întregului aparat de stat. Au existat deja întâlniri ale grupului de lucru, în urma cărora s-a elaborat un plan de direcţii care urmează a fi discutate pentru implementare.

6. Am hotărât să solicit convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru ca Executivul să le implementeze prin ordonanţă de urgenţă.

7. Am trimis Corpul de control al Prim-ministrului într-o anchetă specială în ceea ce priveşte activitatea poliţiştilor 112 şi în maxim o săptămână voi avea un raport. Când vorbim de o eroare umană care a viciat procesul de salvare a copilului, este obligatoriu ca organele de justiţie să acţioneze. Cei vinovaţi trebuie să suporte implicaţiile legale. Toţi funcţionarii statului care au ca atribuţie de serviciu siguranţa cetăţeanului, salvarea oamenilor, trebuie să înţeleagă că, în cazuri precum cel al Luizei şi Alexandrei, dacă nu faci totul ca să le salvezi, porţi o parte din vina morţii lor şi vei fi judecat pentru asta.

8. L-am propus pe domnul Mihai Fifor pentru preluarea interimatului la Ministerul de Interne.
L-am mandatat să pornească o serie de controale în toate inspectoratele de poliţie judeţene. Am cerut declanşarea unei operaţiuni de reinstaurare a ordinii publice, creşterea efectivelor, reintroducerea postului de sectorist, mai mulţi agenţi de poliţie în spaţiile publice, în permanenţă.

9. Am solicitat, de asemenea, un raport şi un status exact al tuturor cazurilor de răpire existente în ţară, în acest moment. Acord o maximă atenţie subiectului şi voi dispune alocarea tuturor resurselor necesare, într-un cumul de eforturi, pentru soluţionarea imediată a acestor cazuri.

10. Am cerut crearea registrului persoanelor cu agresiuni sexuale la activ şi am dispus monitorizarea lor în permanenţă. Ne axăm pe prevenirea recidivelor şi de aceea ne vom concentra pe monitorizarea continuă a acestor cazuri unde a existat un precedent.

Sunt 10 măsuri imediate, luate în primele zile. Vor urma şi alte măsuri importante pentru a-i pedepsi pe cei ce au greşit şi pentru a pune bazele unei reforme a sistemului. Pentru a fundamenta ceea ce începe în aceste zile: o luptă nemiloasă cu orice factor care interferează cu sau periclitează următoarele principii: Lege, Ordine, Siguranţă.“

Praf în ochii cetăţenilor! Tare aş vrea să ne explice zilele următoare, doamna premier Vasilica, ce consecinţe, cât de eficiente au fost şi vor fi aceste „măsuri“, care dau măsura incompetenţei şi prostiei guvernamentale! Să iasă în stradă, să ia contact cu oamenii supăraţi, revoltaţi, furioşi, că tot vrea dumneaei să-şi facă imagine electorală în perspectiva alegerilor prezidenţiale, şi să le spună ce a rezolvat, cât de tare a combătut, a luptat şi a învins criminalitatea! Dacă are curaj! Să vedem dacă oamenii o cred, dacă poporul acceptă să fie minţit continuu, batjocorit, dacă poporul va rămâne tot în postură de victimă şi nu o va lua la pietre!

Eu cred că la poarta Palatului Victoria, la Guvern, mai bate cineva, în afară de tradiţionalii jandari, când îşi fac “datoria“ faţă de protestatari nemulţumiţi.

Bate uraganul peste şandramaua puterii actuale şi a prim ministrei Vasilica! Este posibil ca guvernul Dăncilă să nu mai apuce să îmbrace pardesiul, ba, în modul cum evoluează lucrurile în ţară, la ora actuală, ar putea să pice chiar până la mijlocul lunii august! În circumstanţele actuale, premierul Vasilica Viorica Dăncilă mi se pare copleşită şi depăşită complet de situaţiile de urgenţă care cad peste ea şi guvernul ei. Mai mult, mi se pare că îi este foarte frică de ceea ce o să se întâmple. Pare că se c..ă pe ea de frică! Vom vedea ce pălărie va purta până sau după Sfântă Mărie! Nu uitaţi, urmează şi 10 august!

Pe de altă parte, s-ar putea să adie ceva şi la poarta Palatului Cotroceni, mai spre toamnă, prin noiembrie. Să nu fie cumva un vânt al schimbării actualului locatar, preşedintele Klaus Iohannis, ale cărui mari realizări îi nemulţumeşte profund pe mulţi dintre românii cu drept de ştampilă la alegeri!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite