Băsescu: „Radu Vasile a marcat epoca lui“

Băsescu:
„Radu Vasile a marcat epoca lui“

Traian Băsescu şi-a exprimat regretul pentru moartea lui Radu Vasile

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat astăzi că Radu Vasile a fost un premier bun, într-o perioadă foarte dificilă, când România îşi punea problema dacă intră în încetare de plăţi, care a găsit resurse şi inteligenţa să spună „da“ unor programe care sunt implementate şi acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Exprim regretul meu profund pentru trecerea în nefiinţă a lui Radu Vasile. A fost un prim ministru într-o perioadă extrem de dificilă, când ne puneam problema dacă România intră în încetare de plăţi sau nu. Cu toate acestea, el a găsit resurse şi inteligenţa să spună <<da>> unor programe care şi astăzi sunt implementate sau în curs de implementare“, a afirmat Băsescu, care a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Radu Vasile.

„Radu Vasile a marcat epoca lui, dar şi ce a urmat după el, prin curajul de a spune <<da >> unor miniştri care îi propuneau proiecte. Îmi exprim profundul regret şi compasiune. A fost un prim ministru bun, pe care România l-a avut într-o perioadă extrem de grea“, a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a spus că unul dintre programele aprobate de fostul premier a vizat reabilitarea tuturor drumurilor naţionale.

„Azi, chiar dacă vrem cu toţii autostrăzi, toţi trebuie să ştim că fără aprobarea lui Radu Vasile drumurile naţionale ar fi rămas cum erau înainte de revoluţie“, a declarat Băsescu.

Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri. Fostul premier ţărănist Radu Vasile suferea de cancer la colon, iar în urmă cu trei ani fusese operat, el tratându-se atat în ţară, cât şi în Isreal.


Citeşte mai multe despre moartea lui Radu Vasile

 
Fostul premier ţărănist Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit în această dimineaţă în jurul orei 4.00. El suferea de cancer la colon şi urma un tratament în Israel.
 
 
„Am sunat la preşedinţie să mă ajute cu problemele de sănătate, dar n-am avut succes. Secretara a spus «da, da, vă anunţăm noi» şi aşa a rămas. Eu ştiu cum e sistemul...”, le-a spus fostul premier Radu Vasile în ultimul său interviu acordat în studioul „Adevărul“ jurnaliştilor Andrei Crăciun şi Anca Vancu, pe 17 ianuarie 2013.
 
 
În memoria fostului premier Radu Vasile, care  s-a stins din viaţă, la 71 de ani, republicăm un dialog în exclusivitate surprins între acesta şi fiul său, Tudor Vasile.
 
 
Dincolo de activitatea politică, fostul premier ţărănist Radu Vasile a avut o scurtă, dar importantă carieră literară. Radu Vasile a scris două romane: „Fabricius" şi „Buricul preşedintelui". Cartea cu care a surprins cel mai mult fostul premier este însă volumul de poezii „Echilibru în toate", apărut în anul 1999 la Editura Cartea Românească şi semnat cu pseudonimul Radu Mischiu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: