Băsescu: Despre ce moralitate vorbim? Liderii UNPR nu sunt puşcăriabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
traian basescu focsani

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a respins criticile de "moralitate" cu privire la alianţa cu UNPR, formaţiune înfiinţată de Gabriel Oprea, spunând că Uniunea nu are membri "puşcăriabili", deci nu este nicio problemă, comparând situaţia cu alegerea sa ca lider al Partidului Democrat, deşi acesta fusese înfiinţat de Petre Roman.

"Nu discutăm de Oprea. Discutăm de Steriu preşedinte. (...) Şi PD a fost făcut de Petre Roman. L-am luat eu. Acum UNPR l-a luat Steriu, deşi eu vă zic un lucru: dacă există un politician la care militarii ţin, vorbesc de Armată şi de Interne şi structuri de securitate, e Oprea", a spus Traian Băsescu.

Întrebat, la România TV, despre criticii săi, care ar putea ridica problema moralităţii unei astfel de fuziuni, după ce Băsescu l-a criticat în repetate rânduri pe Gabriel Oprea, fostul preşedinte a răspuns: "Despre ce moralitate vorbim? Este vreunul care e puşcăriabil şi intră în această fuziune? Nu!".

Traian Băsescu a subliniat beneficiile pe care le va obţine PMP din această fuziune, arătând că formaţiunea sa nu avea sedii şi infrastructură, dar nici parlamentari, toate acestea fiind lucruri cu care UNPR a venit în urma negocierilor.

"Puse la un loc, chiar arată bine şi este clar că s-a format a treia forţă politică. Să vedem dacă reuşim să o materializăm şi în voturi", a comentat liderul PMP.

Băsescu a adăugat că, până la fuziunea cu UNPR, "oamenii PMP se cam întâlnesc în parcuri".

"UNPR vine cu 28 de deputaţi, ceea ce ştim în momentul de faţă. Probabil vor mai pleca. Plus 8 sau 9 senatori, ce au avut la finalul sesiunii, după transferurile la PSD. Niciunul dintre ei nu are începută vreo urmărire penală, deci sunt oameni politici care nu au niciun fel de problemă cu Parchetele", a continuat Băsescu.

Liderul Mişcării Populare a spus că obiectivul formaţiunii este obţinerea unui scor de 15-20% în alegerile parlamentare.

Întrebat cum s-a ajuns la această fuziune, Traian Băsescu a spus că el şi Valeriu Steriu "s-au căutat reciproc". "Când am văzut jocurile PNL-PSD cu fuziunea UNPR am zis <<dar noi de ce să nu jucăm?>>. (...) Uite două partide egale, uite o fuziune egală", a explicat Băsescu.

Preşedintele PMP Traian Băsescu a anunţat, săptămâna trecută, că partidul său şi cel condus de către Valeriu Steriu, UNPR, au început în urmă cu două săptămâni discuţiile pentru fuziune, urmând ca cele două formaţiuni politice să aibă miercuri Congresele de fuziune.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite