Băsescu:Dacă Martin Schulz nu ar fi mers la Târgu Jiu,nu ar fi ştiut să spună corect numele Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit liderului PE, Martin Schulz, pentru vizita făcută marţi după-amiază la Târgu-Jiu, adăugând în glumă că, altfel, acesta nu ar fi ştiut să spună corect numele sculptorului Constantin Brâncuşi.

"Prima caracteristică a românilor este ospitalitatea. Aşa că oricine vine la noi este binevenit. Dacă cel care vine ne prilejuieşte şi ocazia de a ne cunoaşte mai bine, este cu atât mai bine. Îl felicit şi îi mulţumesc că s-a deplasat şi în teritoriu, altfel nu ar fi ştiut să spună corect numele Brâncuşi", a glumit preşedintele Băsescu, în conferinţa de presă comună de la finalul întrevederii cu preşedintele PE, Martin Schulz.

Schulz relatase anterior că a fost "fascinat" marţi când a vizitat locul de naştere al Brâncuşi şi a învăţat şi cum i se pronunţă corect numele, deoarece la Paris s-a întâlnit numai cu versiunea franceză a numelui sculptorului.

"Am fost impresionat de acest loc. Masa Tăcerii este fascinantă şi susţin ideea ca acest obiectiv să fie inclus pe lista patrimoniului UNESCO. Am fost primit de un grup de 20 tineri, în haine folclorice din regiunea respectivă, cu dansuri şi muzică folclorică, cu un cor de tineri care a cântat minunat şi am fost foarte impresionat şi vreau şi cu această ocazie să mulţumesc pentru contribuţia culturală pe care România o aduce Europei", a spus Schulz.

Întrebat de jurnalişti despre comentariile care au apărut din partea unor lideri ai PDL privind faptul că vizita sa la Târgu Jiu ar însemna o implicare în campania electorală a copreşedintelui USL Victor Ponta şi încălcarea statutului de neutralitate politică a funcţiei pe care o deţine, Schulz a răspuns că nu este potrivit să răspundă la astfel de comentarii.

"Sunt reprezentantul unei instituţii democratice şi într-o democraţie oricine este activ public trebuie să trăiască cu astfel de comentarii. Dar nu este potrivit pentru preşedintele PE să comenteze aceste comentarii", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite