Băsescu trimite o echipă SPP în Siria pentru o misiune a ONU

Băsescu trimite o echipă SPP în Siria pentru o
misiune a ONU

Şeful statului sprijină acţiunile ONU

Preşedintele Traian Băsescu a aprobat trimiterea unei echipe a Serviciului de Protecţie şi Paza (SPP) în Siria, pentru efectuarea unei misiuni de protecţie a unor oficiali ONU.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Preşedintele Traian Băsescu a aprobat joi, 31 octombrie, solicitarea Secretariatului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) referitoare la executarea misiunii de protecţie apropiată a coordonatorului special şi a altor oficiali ai Naţiunilor Unite în Siria şi pe timpul vizitelor în alte regiuni de către o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) din România“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedinţia precizează că aprobarea s-a făcut „în temeiul Art. 7 alin. (1) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operatii în afara teritoriului statului român.“

La începutul lunii octombrie, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a transmis Consiliului de Securitate că echipa internaţională de experti care va supraveghea distrugerea armelor chimice din Siria va număra circa 100 de membri şi va necesita cel mai probabil sprijin din partea statelor membru ONU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: