Băsescu, după ce Tribunalul i-a respins înregistrarea partidului: „V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul“

Băsescu, după ce Tribunalul i-a respins înregistrarea partidului: „V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul“

Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat dur la decizia instanţei de a respinge înregistrarea Mişcării Populare în registrul partidelor politice. Fostul şef al statului a arătat că va intra în alegeri cu vechea denumire, de Partidul Mişcarea Populară (PMP.)

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu surprindere, am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă o contestaţie la înregistrarea unui partid. Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia. O fi consecinţa faptului că "Secta Securităţii Naţionale" a stabilit că, în România, trebuie să existe doar două partide mari, controlabile? V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul.
PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi!“, a reacţionat Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Înregistrarea partidului Mişcarea Populară, condus de Traian Băsescu, a fost respinsă definitiv de instanţă. Astfel, partidul fostului preşedinte va trebui să poarte în continuare numele de PMP. Elena Udrea, fost preşedinte al PMP, s-a arătat indignată de hotărârea judecătorilor.

Tribunalul Bucureşti admisese în 15 decembrie 2015 cererea de înregistrare a formaţiunii politice ”Mişcarea Populară”, reprezentată de Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu şi Dorel Onaca.

Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti. Azi, instanţa a admis apelul procurorilor, a schimbat sentinţa Tribunalului Bucureşti şi a respins cererea de înregistrare a partidului.

Fostul preşedinte al PMP, Elena Udrea, a criticat decizia instanţei.

„Primul partid din România împotriva căruia Parchetul!!! face contestaţie la decizia Tribunalului de înregistrare!!!??? Şi doar Parchetul, nimeni altcineva!!! Mişcarea Populară!!! Iar instanţa de judecată, CAB (Curtea de Apel Bucureşti - n.r. ), dupa ce iniţial un judecator din complet a spus da unul ba, completul de divergenţă a decis în favoarea Parchetului!!! Chiar aşa frică vă este de Traian Băsescu??? Incredibil!!!“, a scris Elena Udrea pen Facebook

În octombrie, la zece luni de la plecarea de la Cotroceni, Traian Băsescu a revenit la cârma unui partid politic, rebotezat din Partidul Mişcarea Populară (PMP) în Mişcarea Populară. Din punct de vedere juridic, redenumirea partidului ar fi însemnat dispariţia PMP şi, implicit, a istoriei sale, care o reţine pe Elena Udrea drept primul preşedinte ales al partidului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: