Băsescu: „Tăriceanu s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumuseţea. În capul lui nu s-a produs vreo evoluţie de când scria bileţele roz“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu scrie pe Facebook că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a blocat mersul instituţiei şi că, în opinia sa, a comis un abuz în serviciu.

„În capul domnului Tăriceanu nu s-a produs nici o evoluţie din 2006 cînd îmi scria bileţele roz şi pînă astăzi. Este de neacceptat modul cum acest om înţelege să blocheze funcţionarea unor instituţii ale statului (Senat, DNA, instanţe de judecată) în apărarea senatorului Dan Şova care pur şi simplu a distrus probe utile anchetei procurorilor şi judecătorilor. Ce face acum domnul Tăriceanu înseamnă compromiterea Senatului în condiţiile în care majoritatea senatorilor a votat în favoarea justiţiei. Prin tertipuri copilăreşti, domnul Tăriceanu a înfrînt şi Constituţia şi votul majoritar al senatorilor şi justiţia, făcînd din Senat, o pavăză în interesul personal dar penal, al domnilor Şova şi probabil Ponta“, scrie Băsescu.

El opinează, de asemenea, că preşedintele Senatului ar fi făcut un abuz în serviciu când a ignorat voinţa Senatului, exprimată ieri.

„Atîta timp cît domnul Şova nu este acuzat de procurori pentru declaraţii politice sau pentru modul în care a votat, ci pentru fapte de corupţie şi distrugere de probe, singurul care are dreptul să decidă este judecătorul şi nu senatorul, fie el şi preşedinte al senatului. Cred că domnul Tăriceanu s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumuseţea“, a arătat Traian Băsescu.

Citeşte şi:

Cum l-au obligat aleşii pe Tăriceanu să îşi asume cazul Şova: şeful Senatului, părăsit de PSD la vot

RESPONSABILIZARE Senatorii au respins luni, prin vot, Hotărârea privitoare la ridicarea imunităţii senatorului Dan Şova pentru a-l determina pe Călin Popescu Tăriceanu să îşi asume documentul, dar şi tergiversarea cazului, prin semnătură.Mai mult, votul aleşilor a dovedit că majoritatea PSD l-a abandonat de această dată pe şeful Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite