Băsescu, după ce SUA au bombardat Siria: Trump a arătat cine e stăpânul. Atacul închide gura acelora care prevesteau marea prietenie Trump-Putin

Băsescu, după ce SUA au bombardat Siria: Trump a arătat cine e stăpânul. Atacul închide gura acelora care prevesteau marea prietenie Trump-Putin

Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu crede că atacul cu rachete declanşat de SUA împotriva Siriei, după ce regimul Assad a lansat arme chimice asupra propriului popor, este „în primul rând un semnal că Statele Unite nu sunt dispuse să abandoneze în mâinile Federaţiei Ruse Orientul Mijlociu“.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Este în primul rând un semnal că Statele Unite nu sunt dispuse să abandoneze în mâinile Federaţiei Ruse Orientul Mijlociu. În al doilea rând, atacul din această noapte împotriva bazei aeriene din Siria nu face decât să închidă gura acelora care prevesteau marea prietenie Trump-Putin. Şi, nu în ultimul rând, acţiunea din această noapte, din această dimineaţă, arată cine este stăpânul”, a declarat Traian Băsescu. 

Întrebat cum vede în continuare evoluţia situaţiei, având în vedere şi solicitările privind convocarea Consiliului de Securitate al ONU, fostul şef al statului a spus: "A tot fost convocat Consiliul de Securitate pe problema siriană, dar s-a tot lovit de veto-ul Federaţiei Ruse ". 'Nu văd riscuri majore, ci doar semnalul politic a fost extrem de puternic", a adăugat Băsescu. 

Fiind întrebat dacă astfel de atacuri vor continua, fostul preşedinte a afirmat:"Dacă va fi nevoie".  "Deci, Statele Unite nu vor face uz de capacitatea pe care o au în Mediterana şi în Golful Persic să lovească Siria, dar cu certitudine arată că nimeni nu poate miza pe toleranţa SUA". 

Statele Unite au lansat, vineri dimineaţă, rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns ca răspuns la un presupus atac chimic declanşat de Bashar al Assad asupra propriului popor, pe care Donald Trump l-a catalogat drept o „ruşine pentru umanitate“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările