Băsescu, după ce a semnat pentru Elena Udrea: Iurie Leancă a fost în Ambasada URSS la Bucureşti. Poate nu aţi ştiut

Băsescu, după ce a semnat pentru Elena Udrea: Iurie Leancă a fost în Ambasada URSS la Bucureşti. Poate nu aţi ştiut

Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat duminică pentru candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale. Şeful statului a tratat ironic modul în care Victor Ponta şi-a serbat ziua de naştere şi a lansat un atac către premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, mare susţinător al premierului României. Ulterior, Ponta i-a luat apărarea omologului de peste Prut.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Gestul preşedintelui Traian Băsescu de a-l ataca pe prim-ministrul Republicii Moldova doar pentru că acesta nu o susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale din România este unul extrem de iresponsabil şi transmite un semnal foarte urât celor din statul vecin, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Cred că este un gest extrem de iresponsabil. Dacă Elena Udrea spunea chestia asta, nu o băga nimeni în seamă. Traian Băsescu încă este preşedinte al României, să-l ataci pe primul-ministru al Moldovei, adică exact ţara de care suntem mai apropiaţi şi care este cea mai importantă pentru noi, doar pentru că nu o susţine pe Udrea, ci mă susţine pe mine este un gest de mare iresponsabilitate şi un semnal foarte urât pe care îl transmitem celor din Moldova", a spus Ponta la România TV.

El a amintit că Leancă este cel care a semnat Acordul de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană şi a arătat că acesta este atacat acum pentru considerente meschine, de "doi bani", de către preşedintele României.


Traian Băsescu a explicat duminică de ce a ales să semneze pentru candidatul PMP, Elena Udrea.

„Am semnat pentru candidatul în care cred. Elena Udrea a creat locuri de muncă, pe tăcute. E un om loial obiectivelor ei, dar şi apropierii politice faţă de Emil Boc şi faţă de mine. A rămas unde erau voturi mai puţine, dar şi-a menţinut punctele de vedere. Putea foarte bine să se alăture marii alianţe ACL, dar n-a făcut-o, pentru că acolo se regăsesc oameni care au semnat pentru suspendarea mea. De ce nu am semnat pentru Ponta? Omul săe este un kitsch, un fals. Tot CV-ul acestui om este un fals. Iar Iohannis până acum o lună era susţinător al loviturii de stat din 2012. Astăzi e mare democrat. Mi-e greu să am încredere în el. Udrea ţine la o justiţie independentă, este un om care gândeşte mult la locurile de muncă. Cred că am semnat pentru cine trebuie“, a spus Băsescu.

Întrebat dacă a văzut lansarea candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale, şeful statului a răspuns zâmbind.

„Am văzut lansarea la jurnale, pentru că îmi era greu să urmăresc un astfel de eveniment care seamănă cu ce am văzut la Kim Jong-Un, care pare foarte atractiv pentru Ponta. Să faci asta de ziua ta, înseamnă că ţi-ai pierdut controlul.Va fi vai de capul nostru cu un astfel de candidat. Udrea este mult mai inteligentă decât Ponta, şi mult mai cinsitită“, a mai spus Băsescu, care a vorbit şi despre tema centrală a campaniei lui Ponta: unirea României cu Republica Moldova, cel puţin la nivel de infrastructură.

„Sunt convins că nu-i o părere sinceră. Premierul Leancă a fost până în octombrie 89 în Ambasada URSS la Bucureşti. Poate nu aţi ştiut. De asta îi văd atât de uniţi în gânduri şi în simţiri pe Ponta şi Leancă. Unirea este o păcăleală. Acum câteva luni discutau reducerea numărului de burse pentru tinerii din Republica Moldova. E foarte bună şi ţeavă de gaze, dar nu sunt o invenţie a lui Ponta. Aceste acorduri au fost semnate în timpul guvernului Boc. Ei sunt doar nişte profitori de iamgine, şi Ponta , şi Leancă. Cel care a cerut insitent aceste proiecte a fost fostul premier Vlad Filat“, a susţinut Băsescu.

Şeful statului a avut un mesaj şiu pentru Crin Antonescu, care azi îşi sărbătoreşte ziua de naştere  „Îl felicit pe Crin Antonescu că nu şi-a făcut ziua pe stadion“, a încheiat Băsescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările