Băsescu: „S-ar putea să vedeţi cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a lansat aseară, la B1TV, o nouă ipoteză legată de un ziarist important care ar fi controlat deciziile procurorilor, vorbind despre cazul Voiculescu, ca „parte a sistemului îngenuncheat”.

UPDATE Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că nu se poate spune că cineva controlează în vreun fel justiţia, iar deciziile din ultimul timp arată că justiţia este independentă şi că magistraţii nu au temeri în a pronunţa soluţiile.

Robert Cazanciuc a fost întrebat, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, ce înseamnă "debăsificarea justiţiei", acesta spunând că nu ştie cine a vorbit aşa, dar cu siguranţă sunt declaraţii politice.

"Cine a vorbit aşa ceva? (...) Sigur sunt din nou declaraţii politice, care introduc în această bătălie justiţia. Eu nu cred că în momentul de faţă se poate spune că cineva controlează în vreun fel justiţia. Nici vorbă", a spus Cazanciuc, citat de Mediafax.

Ministrul Justiţiei a adăugat că este de părere că deciziile din ultimul timp arată foarte clar că justiţia este independentă în România şi că magistraţii nu au temeri în a pronunţa soluţiile.

„Cazul Voiculescu este parte a sistemului îngenuncheat. Banii de la Crescent transferaţi, un trust de media folosit împotriva statului, instituţiile care nu au fost obediente, au fost pulverizate. Reminiscenţele vechi s-au transferat şi generaţiei noi. S-ar putea să vedeţi cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important”, a declarat preşedintele statului, Traian Băsescu, marţi seară.

Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune a postului B1 Tv, despre o declaraţie a sa anterioară în care arăta că de zece ani este într-o dispută cu sistemul, pe care Ion Iliescu "l-a protejat" şi care "l-a înfrânt" pe Emil Constantinescu, adăugând că el a reuşit să "îngenuncheze" acest sistem.

"Uitaţi ce înseamnă sistemul şi cum îl definesc eu: el este un ansamblu de instituţii şi de centri de putere din afara instituţiilor", a menţionat Traian Băsescu.

Acesta a povestit cum era sistemul când a venit.

Când am ajuns preşedinte, am găsit un SRI în care Sorin Ovidiu Vîntu ştia lista cu cei ascultaţi, iar şeful SRI mergea cu maşina la acesta. SRI era controlat de Vîntu. Un alt exemplu ar fi justiţia. Vă aduceţi aminte atunci când acuzam Înalta Curte, CSM şi Parchetele că erau oamenii doamnei Stănoiu. S-a curăţat şi acolo, ca la SRI, cu treceri în rezervă, pensionări”, a mai declarat şeful statului. 

Însă, a mai spus acesta, „Poliţia este încă obedientă faţă de preşedinţii de Consilii Judeţene, faţă de decizia politică şi mulţi dintre ei se căciulesc pentru o funcţie. Să nu credeţi că şeful Doi şi un sfert, care a fost schimbat de curând, a fost schimbat de florile mărului”. 

Băsescu ameninţă cu demascarea unui candidat-ofiţer sub acoperire

Preşedintele a mai declarat, marţi seară, că un candidat la alegerile prezidenţiale din acest an ar fi ofiţer sub acoperire. Şeful statului a precizat că dacă persoana în cauză nu va anunţa în mod public cine este, o va face el, după ce se vor depune toate candidaturile.

„Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, să îşi completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi. Dacă nu, o voi face eu. Nu poţi să fii preşedintele României şi să ai dublă comandă. Există un candidat care este ofiţer sub acoperire. Voi fi în măsură să aduc probe ce înseamnă acest dublu buton. Va fi nevoie de o hotărâre judecătoarească, pentru că altfel serviciul nu poate face publică apartenenţa sau fosta apartenenţa. Eu am obligaţia să fac acest lucru, dacă vrem să fim o ţară democratică”, a declarat Băsescu.


Pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: Candidaţii care sunt ofiţeri acoperiţi să iasă şi să spună! Dacă nu, o voi face eu

C.T. Popescu, despre afirmaţia lui Băsescu privind apartenţa unui candidat la un serviciu secret: Ţintele ar putea fi Klaus Iohannis sau Victor Ponta

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite