VIDEO Băsescu şi-a publicat raportul medical, după ce RTV a anunţat că a suferit două atacuri cerebrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

RTV a titrat miercuri seară că preşedintele a suferit două atacuri cerebrale. Şeful statului a replicat, joi, înainte de a pleca la Summitul de la Milano, postului de televiziune RTV că singura boală de care suferă este boala pe hoţi şi, ulterior, a publicat, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, raportul medical din acest an, din care rezultă că este apt medical în a-şi exercita mandatul.

„Nu a existat niciun incident de sănătate. Am o singură boală. Am boală pe hoţi şi asta nu se tratează“,a replicat şeful statului postului RTV.

Preşedintele a mai spus că îi autorizează pe cei 10 medici din echipa care i-au făcut controlul medical anual să ofere presei interesate orice informaţii privind starea sa de sănătate.

„Un post tv a coborât atât de jos încât am aflat de la televizor despre atacurile mele cerebrale. Le-aş spune că autorizez cei 10 medici din comisia care mi-a făcut anul acesta controlul medical să dea relaţii oricărui ziarist interesat de starea de sănătate a preşedintelui“, a conchis şeful statului.

SURSA VIDEO: Digi24

RTV susţine că surse medicale le-au confirmat că preşedintele a suferit două atacuri cerebrale în timpul celui de-al doilea mandat. Potrivit România TV, Traian Băsescu a apărut cu semne evidente ale atacurilor cerebrale: într-unul din acestea preşedintelui nu-şi putea mişca mâna dreaptă, într-un altul mână stângă.

Traian Băsescu, mai susţine RTV,  a fost internat în mare secret la Spitalul Militar din Bucureşti. De asemenea, a fost operat într-o clinică din Viena. „Vorbim despre informaţii ţinute ascunse de serviciile secrete ale statului.

De altfel, chiar şi în apariţiile recente Traian Băsescu îşi trădează suferinţa. Ieşirile necontrolate, tremuratul continuu şi izbucnirile sale pot fi citite de acum într-o altă cheie în condiţiile în care există justificări medicale pentru toate acestea“, susţine RTV.

Timp de două zile, şeful statului va participa la Summitul Asia-Europa de la Milano.

Ponta: Băsescu are boala puterii

Întrebat de presă dacă are informaţii privind starea de sănătate a preşedintelui în condiţiile în care, anterior, afirma despre acesta că arată puţin "tulburat", Victor Ponta a afirmat că ştie că mai sunt 31 de zile până când România va avea din nou un preşedinte, în primul rând legitim.

„Îmi doresc foarte mult ca, în aceste 31 zile, să nu mai fie puse în pericol instituţiile fundamentale ale statului, să nu mai fie atacă justiţia, să nu mai fie atacate serviciile de informaţii, să nu mai fie atacă armata. Cred că reuşim să îl...să protejăm restul lumii de această tulburare evidentă şi frământare a domnului Băsescu", a adăugat Ponta, aflat în vizită la Galaţi, citat de Mediafax.

Întrebat în continuare cum comentează declaraţia lui Băsescu, conform căruia are boală pe hoţi, Ponta a răspuns că preşedintele are „boala puterii“ şi l-a găsit pe Iohannis care are „boala funcţiilor şi a caselor“.

„Eu sper să nu avem ghinion toată România să continuăm ca de la ghinionul lui Băsescu să mergem la ghinionul lui Iohannis, oameni bolnavi de funcţii şi de putere“, a conchis premierul.

Ce scrie în raportul medical al preşedintelui

Raportul medical al preşedintelui Traian Băsescu, din 10 iulie 2014, a fost publicat pe site-ul Administraţiei prezidenţiale.

Potrivit raportului, şeful statului are colesterolul puţin ridicat şi suferă de emfizem pulmonar bulos (boală a plămânilor caracterizată prin distensia alveolelor şi distrugerea peretelui lor) şi de hipotiroidism (Lipsa iodului face imposibilă sintetizarea hormonilor tiroidieni, ducând la hipotiroidism. Bolnavul cu hipotiroidism este mai mereu obosit şi are o senzaţie de slăbiciune, de toropeală. Se mişcă lent, este uşor deprimat şi are probleme de concentrare sau tulburări de memorie). 

Raportul mai precizează că este necesară menţinerea recuperării fizice pentru boala artrozică vertebrală tratată chirurgical (gimnastică medicală, înot). 

Printre recomandările medicilor, se regăseşte monitorizarea ambulatorie, 24 de ore, a tensiunii arteriale şi EKG şi efectuarea de investigaţii endoscopice şi colonoscopie. Preşedintelui i se mai recomandă un regim alimentar hiposodat, fără grăsimi animale în exces, bogat în fibre vegetale. 

În finalul raportului scrie: „Comisia medicală multidisciplinară concluzionează că domnul preşedinte Traian Băsescu este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor“. 

Testarea medicală anuală a preşedintelui României, domnul Traian Băsescu

Citeşte şi: 

Traian Băsescu: Victor Viorel Ponta a fost un fripturist care s-a băgat în SIE ca să fie trimis la seminarii în afară

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în această seară, că nu a încălcat nicio lege atunci când l-a deconspirat pe Victor Ponta, pentru că identitatea rezerviştilor poate fi făcută publică.  Totodată, şeful statului  a spus că serviciile secrete caută să-şi extindă puterea şi influenţa, în acest sens fiind necesară îmbunătăţirea legislaţiei privind controlul parlamentar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite