Băsescu: „România ar fi fost în Schengen dacă nu ar fi existat puciul premierului Ponta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, pentru publicaţia austriacă Wiener Zeitung, că România ar fi fost deja membră Schengen dacă nu ar fi existat încercarea actualei puteri de a-l demite, însă mizează pe faptul că România va adera la spaţiul Schengen, în aprilie 2014.

„România ar fi fost deja membră Schengen dacă nu ar fi existat puciul premierului Ponta, din iulie anul trecut“, a afirmat preşedintele Băsescu.

Totodată, şeful statului a afirmat, pentru publicaţia austriacă, faptul că România va fi membră Schengen în mai puţin de un an. „Contez pe aderarea noastră în aprilie 2014“, a adăugat Băsescu.

Preşedintele vede România în Schengen cu condiţia să-şi respecte angajamentele şi admite că ţara noastră are probleme. „Sigur că avem şi probleme cum este corupţia, pe care am recunoscut-o dintotdeauna. Dar se pare că aceasta există şi în alte ţări membre“, a completat preşedintele.

Rezolvare la această problemă o găseşte preşedintele în noile coduri penale şi civile, „cu ajutorul cărora se va putea combate corupţia mai eficient şi mai repede“. Şeful statului nu a omis să amintească nici de măsurile care s-au luat până în acest moment la nivel de justiţie, astfel că „un fost premier a fost condamnat la doi ani de închisoare, un fost ministru al agriculturii la şase ani, un fost ministru de finanţe la cinci ani, dar şi alţi politicieni care au fost condamnaţi“.

Materiale pe aceeaşi temă:

Băsescu: „Nu am un conflict cu Ponta. Acordul de coabitare funcţionează perfect“

Victor Ponta agreează ideea coabitării cu Traian Băsescu şi Crin Antonescu: "Acest gen de normalitate prinde bine României"

Traian Băsescu susţine că România are 400 de milioane de euro alocate pentru diminuarea şomajului în rândul tinerilor
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite