Băsescu: Ponta şi Antonescu  împiedică intrarea României în Schengen. Nu vor putea minţi la nesfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful statului a pus din nou tunurile pe liderii USL
Şeful statului a pus din nou tunurile pe liderii USL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că acţinuile Guvernului şi ale Parlamentului împiedică intrarea României în Schengen. Şeful statului a făcut aceste declaraţii în contextul în care Jose Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a declarat aseară, la un post francez, că România şi Bulgaria nu vor intra în Schengen anul viitor.

„Eu cred că ar trebui să citim foarte bine declaraţia preşedintelui Barroso. Preşedintele Comisiei Europene nu a spus că România nu va intra în spaţiul Schengen în 2014, ci a spus că România şi Bulgaria nu vor intra în Schengen la 1 ianuarie 2014“, a spus Băsescu, care a amintit că, tehnic, nu putem intra în Schengen la 1 ianuarie: „Niciodată nu se poate intra în Schengen la 1ianuarie. Se poate intra numai din ziua în care se schimbă fusul orar: aprilie şi octombrie“

Şeful statului a subliniat că aderarea României la Schengen depinde foarte mult de raportul Comisiei Europene pe Justiţie.

„Depindem foarte mult de raportul MCV. În 2012, a fost amânată discuţia ca urmare a loviturii de stat din vara anului 2012. Aici, poate Ponta şi Antonescu ar avea ceva să-şi reproşeze, însă nu ştiu dacă ei pot sau dacă înţeleg. Următoare discuţie despre aderarea României la Schengen se poate face în urma unui raport pozitiv“, a declarat şeful statului.

Traian Băsescu crede că Justiţia şi-a făcut treaba, însă probleme politice se vor vedea din nou în raportul MCV.

„După cum ştiţi, Guvernul menţine oameni cu dosare în instanţă, iar Parlamentul are câteva respingeri de prezentare a aleşilor în faţa procurorilor. Avem probleme politice majore, care nu mă fac foarte optimist, şi care, din păcate, nu ţin de mine. Şi nu ţin nici de DIICOT, nici de DNA, nici de ÎCCJ. Ţin de voinţa politică. Oamenii ăstia, Ponta şi Antonescu, nu vor putea minţi la nesfârşit că n-au noroc în viaţă sau că e Băsescu de vină. Faptele lor împiedică intrarea României în Schengen", a conchis Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite