Băsescu: Pleşu, o minte sclipitoare, dar are o mare infirmitate, îi lipseşte caracterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO David Muntean
Traian Băsescu FOTO David Muntean

Fostul preşedinte Traian Băsescu lansează un atac dur la adresa fostului său consilier de la Cotroceni Andrei Pleşu, despre care afirmă că, deşi are o minte sclipitoare, are o mare infirmitate, lipsindu-i caracterul. "Andrei, nu te îngrijora, sunteţi mulţi care nu puteţi fi protezaţi la caracter", i se adresează Băsescu lui Pleşu, precizând că afirmaţiile sale sunt un drept la replică, după multe atacuri pe care le consideră incorecte.

"Infirmul! Andrei Pleşu, o minte sclipitoare din care adesea pătrund în spaţiul public idei geniale. Cu toate acestea, Andrei Pleşu are o mare infirmitate.Îi lipseşte caracterul", scrie Traian Băsescu într-o postare pe Facebook.

El evocă situaţii în care consideră că Andrei Pleşu a fost incorect, menţionându-i pe Petre Roman şi pe Emil Constantinescu, dar referindu-se şi la propria persoană.

"Mi-l aduc aminte pe Andrei Pleşu în vremea când Petre Roman era pe val. L-a susţinut fără rezerve în schimbul unei funcţii de ministru până când Petre Roman a început să alunece către abisul sondajelor şi atunci n-a ezitat să-l facă pulbere. Mi-l aduc aminte pe Andrei Pleşu în era Emil Constantinescu. Nu mai avea cuvinte cu care să-i ridice ode, pentru ca spre sfârşitul epocii să-l facă pulbere", susţine fostul şef al statului.

Băsescu afirmă că Andrei Pleşu l-a lăudat aproape două mandate, iar acum este "egalul lui Ghiţă şi partenerul PSD".

"De mine nu mai vorbim. Laude pe aproape două mandate, iar azi, pentru Andrei Pleşu, sunt nici mai mult nici mai puţin decât egalul lui Ghiţă şi partenerul PSD. Conform caracterului a uitat încleştările formidabile ale celor două mandate şi m-a introdus în propriu-i ventilator al pulverizării", spune actualul lider al PMP. 

În opinia sa, explicaţia este aceea că "a venit vremea altora să fie proslăviţi filosofic", avertizând că "va veni şi rândul lor să fie pulverizaţi de geniul fără caracter Andrei Pleşu, cu siguranţă, la declinul popularităţii". 

"Ce ţi-e şi cu infirmităţile de caracter. Doctorii nu au proteze pentru ele. Andrei, nu te îngrijora, sunteţi mulţi care nu puteţi fi protezaţi la caracter", încheie Băsescu.

Textul său are şi un Post Scriptum: "Acesta este un drept la replică, după multe atacuri pe care le consider incorecte".

În primul mandat al lui Traian Băsescu la Cotroceni, Andrei Pleşu a fost consilier prezidenţial pentru probleme de politică externă. Instalat în funcţie în decembrie 2004, Pleşu a demisionat cinci luni mai târziu.

În cel mai recent articol al său, apărut în Dilema Veche şi intitulat "Sloganuri şi prosteli (electorale, culturale etc.)", Andrei Pleşu se referă la reacţiile provocate de gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a se aşeza pe unul dintre scaunele de la Masa Tăcerii.

"Foarte rău s-au supărat vîrfurile brâncuşologiei naţionale, mari istorici de artă ca Ghiţă, Diaconu, Băsescu şi Cristoiu. Jos reacţiunea! Jos abuzurile! Jos de pe scaunul din parc!", comentează el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite