Băsescu: Occidentul e relativ tolerant faţă de Erdogan deoarece marea miză este ca Turcia să nu treacă la islamizare. Expulzarea poate fi o soluţie la terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a arătat că Occidentul nu va impune restricţii mari Turciei de teamă să nu treacă la islamizare, această ţară reprezentând „tamponul între două lumi“.

„Occidentul este relativ tolerant cu ce face Erdogan în Turcia. Dimensiunea reacţiei faţă de cei care au organizat puciul este foarte mare. Turcia era a 17-a putere economică a lumii în momentul loviturii de stat. Toate statele vecine ale Turciei sunt cu mari probleme. Asta este situaţia în jurul frontierelor Turciei. Când a picat lovitura de stat? Într-o sătămână cu multe atentate cu zeci şi sute de morţi şi răniţi. Situaţia în Turcia este de o complexitate incredibilă. Guvernul turc are o listă de probleme extrem de grave. Turcia este un nod energetic vital pentru Europa. Turcii sunt stăpânii strâmtorilor, 3 milioane de barili de ţiţei ies din Turcia. Marea miză este ca Turcia să nu treacă la islamizare. Turcia este tamponul între două lumi. De aceea Occidentul nu va impune restricţii mari. România are un parteneriat strategic cu Turcia”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că integrarea islamiştilor în Europa s-a dovedit a fi un eşec, iar soluţia ar fi expulzarea familiilor celor care comit atentate teroriste pe teritoriul Uniunii Europene.

”Până când sistemele de securitate ale statelor vor fi capabile să prevină terorismul în Europa, soluţia imediată este expulzarea familiilor, adesea mari, ale celor care comit atentate teroriste de pe teritoriul Uniunii. Nu săriţi pe mine, nu cred că este nedemocratic să ne apărăm cetăţenii. O astfel de măsură îi va obliga pe criminalii care pun mâna pe arme pentru a ucide europeni nevinovaţi să se gândească şi la familiile lor, iar numărul amatorilor de a-l sluji pe Alah prin crime se va diminua. Mai mult, chiar familiile islamiste vor fi mai atente la acei membri ai lor care intră în procese de recrutare de către jihadişti, prin imami şi alţi propagandişti ai crimei”, susţine Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite