Băsescu, despre proiectul Roşia Montană: „Nu voi fi spectator ca Iliescu în cazul Rompetrol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni FOTO Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că va sesiza Curtea Constituţională (CCR) în legătură cu proiectul Roşia Montană pentru că este un act ilegal, la care nu poate fi părtaş sau spectator.

„Toate acestea m-au făcut să afirm că legea este neconstituţională şi nu a fost o indicaţie pentru CCR. Curtea are o jurisprudenţă, când o ştii este uşor să anticipezi ce se va întâmpla. Nu voi fi spectator ca Iliescu în cazul Rompetrol, îmi voi face atribuţiile constituţionale de a sesiza CCR. Nu vreau să fiu părtaş la un act ilegal“, a afirmat Băsescu.

Preşedintele nu a ezitat să arunce mai multe săgeţi către premierul Victor Ponta, de care spune că fuge de responsabilitate ca şi în cazul CFR Marfă.

„Părerea mea e că Ponta a mizat că va trece repede legea şi a încercat un joc de tip CFR Marfă. Atunci voia aviz de la CSAT, acum vrea să promulge legea preşedintele. Trebuie să înţeleagă faptul că un prim-ministru trebuie să îşi asume responsabilităţile. Poziţia mea cu privire la neconstituţionalitate nu are nimic în comun cu schimbarea punctului meu de vedere legat de exploatările din România. Avem o şansă foarte bună să valorificăm resursele“, a mai adăugat Băsescu.

Şeful statului s-a arătat îngrijorat de situaţia din stradă. „Privesc cu îngrijorare la tensionarea lucrurilor în societate şi aş vrea să rămână măcar un reper la care să se poată apela pentru o mediere. Nu pot să nu observ că toată disputa este legată de două abordări, ambele incorecte“





 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite