FOTO Băsescu: „Nu putem pune câinii mai presus de oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu s-a fotografiat cu maidanezii adoptaţi FOTO presidency.ro
Preşedintele Traian Băsescu s-a fotografiat cu maidanezii adoptaţi FOTO presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a  declarat marţi că actualul Guvern trebuie să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen de adoptare a câinilor fără stăpân, iar cei neadoptaţi să fie eutanasiaţi.

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a postat, imediat după declaraţiile făcute cu privire la problema câinilor vagabonzi, mai multe fotografii cu maidanezii pe care i-a adoptat. Titlul albumului de fotografii, care a fost postat pe pagina de facebook „Alături de preşedintele nostru“, a fost denumit „Dacă îi iubeşti, îi iei acasă“.


Preşedintele Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria Băsescu, şi de câinii maidanezi adoptaţi

„Guvernul să emită OUG în care pe tot teritoriul să se dea un termen de adoptare, cei neadoptaţi să fie eutanasiaţi. Nu putem pune câinii mai presus de oameni, de un copil care se şi duce să se joace cu el, că aşa a văzut el în poveşti, că un câine e prietenul omului, dar nu unul flămând, prigonit, sălbăticit“, a afirmat Băsescu.

traian basescu

Preşedintele consideră că maidanezii nu trebuie lăsaţi în stradă, făcând referire la situaţia de ieri. „Trebuie să renunţăm la a ne declara iubitori ai câinilor, dacă îi trimitem în stradă, să devină agresivi. Ţine-l lângă om, altfel mâine avem altă nenorocire cu alt copilaş, o femeie.  Cazul de ieri nu ne mai lasă să aşteptăm la mâna demagogilor, nu vreau să intru în detalii pe urma înavuţiţilor de pe urma castrării. Castrarea nu îi scoate dinţii“, a mai spus Băsescu.

Totodată, şeful statului s-a arătat revoltat de atitudinea celor care luptă pentru drepturile animalilor. „Sunt revoltat de demagogia legată de iubitorii de câini: Dacă vreţi, pentru a nu face confuzie, vă iau acum acasă. Am cinci câini, trei sunt de pe stradă- atât am putut să cresc. Trăiesc lângă un om“, a mai spus Băsescu.


Şeful statului consideră că cea mai potrivită soluţie este ţinerea lor în adăposturi speciale pentru că numai anul trecut s-au înregistrat 16.000 de oameni muşcaţi.

„Anul trecut au fost 16 000 de bucureşteni muşcaţi.Să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi să fie imediat eutanasiaţi. Povestea cu castrarea câinilor are două valenţe: Prelungeşte timpul în care câinii dispar de pe străzi. Nu este o soluţie relativ rapidă, poate dura 10 ani, 18 ani,  nu ştiu cât trăiesc câinii“, a adăugat Băsescu.

Preşedintele susţine că măsura din 2004 a fost un eşec. „Castrarea este o soluţie pe termen lung care din 2004 de când avem noua legislaţie în vigoare s-a dovedit că nu dă rezultate.  Rezultatul actualei legislaţii care vizează castrarea şi teoria lăsării lor tot pe stradă, că acela e mediul în care se simt bine, uitându-se că şi oamenii, copiii trebuie să se simtă în siguranţă“, a conchis preşedintele.


Materiale pe aceeaşi temă:
 

„Legea sterilizării“ maidanezilor, la un pas de a fi adoptată. În maximum un an, toţi câinii vor fi sterilizaţi

FOTO VIDEO Povestea şirului de adopţii formale care au lăsat în stradă câinele ucigaş din Parcul Tei. Cum se pasează vina

Încă o victimă a maidanezilor. Femeie muşcată de câini în Bucureşti





 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite