Băsescu: Eu nu am ezitat să dau o palmă peste ceafă miniştrilor când era Boc premier. Desigur, aveam o plăcere mai mare când era Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură
FOTO Captură

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat reacţia dură pe care actualul şef de Stat Klaus Iohannis a avut-o ieri la adresa PSD-ului, pe care l-a acuzat că are o parte din vina răspândirii pandemiei de COVID-19 în România. Băsescu a explicat că actualul preşedinte greşeşte atacând opoziţia, precizând că vinovatul pentru situaţia actuală este Guvernul Orban.

Traian Băsescu a explicat într-o emisiune la România TV că dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis le-ar fi „dat una peste ceafă” miniştrilor, precum şi premierului.

„Îmi e greu să îl înţeleg. Nu e rolul lui să fie pavăză pentru toate prostiile făcute de Guvern şi nu e şeful Guvernului. Eu nu am ezitat să dau o palmă peste ceafă când era Boc premier. Desigur, aveam o mai mare plăcere când era Ponta.

Reacţia preşedintelui nu a fost cea potrivită. Eu le dădeam una peste ceafă cel puţin de la ministrul de Interne în jos, dacă nu cumva şi premierului”, a declarat Traian Băsescu joi seară la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, un atac foarte dur la adresa celor din PSD despre care a afirmat că a tergiversat adoptarea Legii carantinei şi izolării în Parlament, ceea ce a dus la  creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

„Guvernul şi-a făcut traba, preşedintele şi-a făcut treaba. Atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD. Din păcate, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României. PSD, împreună cu alţii. De exemplu, cu UDMR. Să nu uităm când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR pentru a da autonomie aşa zisei secuimi. 

Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pentru pandemie. Cu un cinism pe care l-am criticat şi ieri au tras de timp după ce au distrus parte din legislaţie. E, după ce i-am criticat, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu caut vinovaţi, îi cunosc şi îi arăt cu degetul. Pe voi (n.r. - PSD)”, afirma ieri Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite