Băsescu a mulţumit preşedintelui APCE pentru sprijinul din 2012 privind statul de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a avut o întrevedere cu preşedintele APCE, Jean Claude Mignon
Traian Băsescu a avut o întrevedere cu preşedintele APCE, Jean Claude Mignon

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean Claude Mignon, pentru sprijinul acordat când „standardele Consiliului Europei privind statul de drept au fost încălcate în România în cursul anului 2012“, informează Preşedinţia.

Preşedintele Băsescu l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Jean-Claude Mignon, aflat într-o vizită la Bucureşti.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu i-a mulţumit domnului preşedinte Jean-Claude Mignon pentru sprijinul acordat în momentele în care standardele Consiliului Europei privind statul de drept au fost încălcate în România în cursul anului 2012. Totodată, şeful statului a spus că România a învăţat ceea ce înseamnă democraţia şi principiile ei, în primul rând prin intermediul Consiliului Europei“, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele APCE a vorbit despre priorităţile mandatului său şi a cerut suportul României pentru ducerea la îndeplinire a acestora. „Domnul preşedinte Traian Băsescu l-a asigurat pe domnul preşedinte Jean-Claude Mignon că ţara noastră va rămâne un partener de încredere pentru atingerea acestor obiective“, se mai precizează în comunicatul Preşedinţiei.

În vara anului 2012, preşedintele APCE a făcut apel atunci la politicienii români să depăşească subiectele de dispută şi să coopereze pentru soluţionarea problemelor ţării. De asemenea, Jean-Claude Mignon a îndemnat toate instituţiile şi actorii politici din România să respecte decizia Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie şi să asigure o coabitare în cele mai bune condiţii posibile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite