Ce spune Traian Băsescu despre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Andreea Alexandru
FOTO Mediafax Andreea Alexandru

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut o analiză despre candidaţii pentru Cotroceni şi a concluzionat că Klaus Iohannis a câştigat un nou mandat la Palatul Cotroceni din momentul în care l-a instalat pe Ludovic Orban în fruntea Guvernului.

„Preşedinte am avut din momentul în care s-a instalat Guvernul Orban. S-a dovedit că Iohannis şi Orban au fost capabili să ducă planul până la capăt, adică căderea Guvernului Dăncilă şi instalarea unui nou Guvern. Momentul în care s-a instalat Guvernul Orban a fost momentul în care Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale. Dacă n-ar fi instalat Guvernul Orban şi astăzi, după primul tur, Dăncilă îi făcea cu mâna de la Palatul Victoria, preşedintele Iohannis ar fi avut probleme. Nu mari, dar avea. Pe când, după instalarea Guvernului Orban, a fost clar unde este capacitatea de a anticipa şi de a lua decizii corecte din punct de vedere politic”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie la B1TV.

Acesta a adăugat apoi că Iohannis ca vâştiga şi în turul doi cu 70% din voturi.


„Iohannis va câştiga peste două săptămâni cu 70% din voturile valabil exprimate, care vor fi mai puţine decât la alegerile din 2014. (...) Turul doi va fi de râsu`-plânsu`”, a adăugat fostul preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite