Băsescu, către moldoveni: „Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a fi din nou împreună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a decorat joi mai multe personalităţi din Republica Moldova, cu ocazia împlinii a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Şeful statului a vorbit despre un viitor comun al României şi al Republicii Moldova.

„Azi suntem împărţiţi în două state, dar suntem acelaşi popor, iar românii de peste Prut fac parte din corpul naţiunii româneşti. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a fi din nou împreună. Susţinem integrarea Moldovei în UE, vrem să se bucure şi ei de aceleaşi privilegii. Vrem să susţinem acest proces al apropierii acestor două state româneşti“, a spus Băsescu, la decernarea de decoraţii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Ieri, preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe personalităţi din Republica Moldova, printre care şi primarul Dorin Chirtoacă. „În semn de înaltă preţuire pentru îndelungata şi prestigioasa activitate pusă în slujba promovării culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti în Republica Moldova, contribuind, pe această cale, la întărirea relaţiilor bilaterale speciale, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României“ - în grad de Mare Ofiţer lui Mircea Druc, primul premier al Republicii Moldova, şi lui Alexandru Moşanu, preşedintele primului Parlament al Republicii Moldova“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, preşedintele a conferit Ordinul Naţional „Steaua României“ - în grad de Comandor academicianului Mihai Cimpoi, fost preşedinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Ordinul Naţional „Steaua României“ - în grad de Ofiţer lui Dorin Chirtoacă, primar al Municipiului Chişinău, şi lui Anatol Vidraşcu, director general al Grupului Editorial „Litera“ şi Ordinul Naţional „Steaua României“ - în grad de Cavaler Eugeniei Marin, profesor de limba şi literatura română, preşedinte al Asociaţiei Obşteşti „Două Inimi Gemene“. Totodată, au fost decoraţi mai mulţi reprezentanţi ai presei şi intelectuali din Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă:

Băsescu, după summitul UE: Dacă Rusia nu încetează, se va ajunge la un război economic. Aşa a început şi Al Doilea Război Mondial

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un scurt rezumat al deciziilor luate la reuniunea Consiliului European. Şeful statului a anunţat că UE va trece la cea de-a treia etapă de sancţiuni ca va provoca un război economic dacă Rusia nu va înceta să atenteze la independenţa, integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei.

Traian Băsescu – demagogie până la capăt în problema unirii României cu Republica Moldova

Cu ocazia întâlnirii de la Iaşi dintre Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a ieşit în evidenţă discursul dublu de care dă dovadă preşedintele României în privinţa Basarabiei. Dacă în ţară preşedintele face declaraţii demagogice de unificare a României cu Republica Moldova, la întâlnirile cu oficialităţile de peste Prut are un alt discurs.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite