Băsescu: „Mă aşteptam ca aceste consultări să se sfârşească cu anunţarea premierului, alianţei care va susţine noul guvern. Liberalii trebuie să fie atenţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri seară, 11 octombrie, că se aştepta ca în urma consultărilor de la Cotroceni să fie deja anunţat premierul şi alianţa care-l susţine, având în vedere că a fost un demers făcut de Opoziţie care ar fi trebuit pregătit în cel mai mic detaliu.

„Mă aşteptam ca aceste consultări să se sfărşească cu anunţarea premierului, alianţei care va susţine noul guvern şi a datei în care vor prezenta programul şi echipa în Parlament“, a declarat, la Digi 24, Traian Băsescu.

Acesta a explicat că acţiunea de dărâmare a Guvernului a fost făcută de Opoziţie, cu sprijinul preşedintelui, iar lucrurile trebuiau organizate în detaliu.

„Mă surprinde că în seara aceasta nu avem premierul anunţat“, a mai spus Băsescu. 

Acesta a afirmat că i se pare „o mişcare greşită“: „Cred că este o mişcare greşită, din perspectiva susţinerii, cum se va forma guvernul, ce partide vor fi la guvernare“.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a mai spus că viitorul guvern ar trebui să ”dea încredere” şi afirmă că liberalii greşesc cu ”mesajul disperat” că nu se vor tăia salariile şi pensiile.

„Până la urmă, prin mesajul disperat «nu tăiem salariile», «nu tăiem pensiile» nu fac decât să confirme că politica PSD-ului a fost în regulă de mărire a salariilor şi a pensiilor. Ceea ce merge la o negare chiar a întregii activităţi de opoziţie din ultimii trei ani. Adică adică, pilonii politicii de acuzare a programului de guevrnare i-au distrus într-o zi şi jumătate de la căderea guvernului, angajându-se să continue, practic, ceea ce afirmau până acum că a făcut rău PSD-ul”, a spus Traian Băsescu.

Acesta susţine că va exista o lipsă de resurse totală de 36 de miliarde de euro pentru anul acesta şi viitorii trei ani, dacă va fi respectat calendarul de majorări a veniturilor anunţat de PSD.

”Cred că trebuie să fie foarte atenţi liberalii la ceea ce fac, pentru că ar fin păcat ca la alegerile la termen să rateze. A nu rata, înseamnă un 35 la sută, este scorul magic. Riscă să rateze obiectivul de 35 la sută care să le asigure o guvernare solidă, trebuie să fie foarte atenţi, aş spune”, a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, 11 octombrie, la Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării premierului.

Trebuie instalat urgent un guvern, a spus preşedintele, adăugând că vrea un guvern politic. Iohannis a precizat că nu vor exista tăieri de salarii şi pensii. De asemenea, a spus că discuţiile vor continua, iar luni, cel târziu marţi, va desemna premierul, subliniind că nu va desemna un personaj din PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite